Velkomstinformation til babysvømning

Velkommen til babysvømning i Hovedstadens Svømmeklub 

Vi har nedenfor samlet en række informationer og gode råd, for at give jer den bedste start på svømmeundervisningen. Babysvømning er kærlighed og hygge med din baby i et helt nyt element – nemlig VAND!
Undervisningen fokuserer på tryghed mellem dig og din baby over og under vand. Derudover er fokuselementerne selvredning og egenskaben at skabe fremdrift.

Når I tilmelder jer babysvømning, vil vi gerne bede jer om at tilmelde jeres barn, med dets data (navn, fødselsdato osv., det er muligt at redigere data efterfølgende). 

Du skal medbringe følgende svømmetøj

Babyen skal være iført to lag bukser i vandet. Èn engangs-badeble, fx disse, OG neoprenbadebukser fx af mærket "Happy Nappy". Husk på, at det skal være tætsiddende, så vi ikke har uheld i vandet samt unødvendig opdrift. Links er forslag, de sælges også i flere forretninger med babyudstyr. Handler I hos SwimKing, kan I indhente rabatkode hos [email protected] og få op til 30 % rabat. 

Få en rolig start uden mad lige inden svømning

Det er vigtigt at have god tid inden svømmeundervisningen begynder, idet der er mange indtryk for den lille baby. Undgå at give mad lige inden I går i vandet i tilfældet af gylp. Giver du barnet mælk, en grød eller anden mad efter svømningen, kan det forebygge diarre.

Baby skal vaskes før og efter babysvømning

Der gælder de samme hygiejneregler for babyer som for alle andre badegæster i svømmehallen. Det vil sige, at hverken den voksne eller babyen må være iført badetøj inden afvaskning. Det er en god ide at gøre baby bekendt med bruseren hjemmefra. Bruseren bør anvendes med svag styrke og med sænket temperatur til under 37 grader (gerne 33-34 grader).

Hold baby varm fra og til omklædningen

Det kan være en fordel at medbringe to håndklæder og svøbe baby i det ene når I går ind i svømmehallen.
Uanset vejret er det en rigtig god ide at have en hue med til babyen til efter svømmeundervisningen. Vand kan være meget afkølende også noget tid efter. 

Under undervisningen

Hvis baby bliver ked af det under undervisning, så søg gerne ud i et hjørne og trøst baby og hold skulderne på baby under vandet for at holde varmen.
Medbring gerne en sut, sådan at det ikke er nødvendigt at forlade bassinet.
Er baby meget træt eller ked inden undervisningens slut, anbefaler vi, at man går op før tid. Det er vigtigt at skabe en god oplevelse omkring svømmeundervisningen.

Er man i svømmehallen for første gang er der rigtig mange sanseindtryk for babyen og det er meget normalt, at baby kun kan være i vandet 15-20 min.
Man kan efterhånden trappe tiden op i takt med, at babyen vender sig til omgivelserne.

Faciliteter

Vi underviser babyhold i Valby Vandkulturhus, i DGI byen og i Øbro-hallen. Læs mere om svømmehallen i det blå link.

Kort om os

Vi er en forening som består af engagerede mennesker, der skaber glæde og motivation. Mens vi gør det, skeler vi til traditionerne og altid med kvalitet for øje. Og det gør vi, fordi vi mener, svømning skal og bør være for alle. Det er et værdisæt man ikke kan købe sig til. Det er skabt i en forening, der er sig sit folkeoplysende, demokratisk dannende grundlag og ansvar bevidst.