Velkomstinformation til babysvømning

Velkommen til svømning i Hovedstadens Svømmeklub. 

Vi er en forening som består af engagerede mennesker, der skaber glæde og motivation. Mens vi gør det, skeler vi til traditionerne og altid med kvalitet for øje. Og det gør vi, fordi vi mener, svømning skal og bør være for alle. Det er et værdisæt man ikke kan købe sig til. Det er skabt i en forening, der er sig sit folkeoplysende, demokratisk dannende grundlag og ansvar bevidst.

Vi har nedenfor samlet en række informationer og gode råd, for at give jer den bedste start på svømmeundervisningen.
Babysvømning er kærlighed og hygge med din baby i et helt nyt element – nemlig VAND! Vandtilvænning med din baby fokuserer på tryghed over og under vand, selvredning, samt at skabe fremdrift.

Du skal medbringe følgende svømmetøj

Babyen skal være iført to lag bukser i vandet. Èn engangs-badeble OG neoprenbadebukser. Husk på, at det skal være tætsiddende, så vi ikke har uheld i vandet samt unødvendig opdrift.
Billetsalget i Valby Vandkulturhus er lukket, så det er ikke mulig at købe badebleer eller andet i forbindelse med undervisningen. Linksne er forslag, de sælges i flere svømmehaller og forretninger med babyudstyr.

Barnevogne og klapvogne

Der er opstillingsplads til barnevogn udenfor svømmehallen under et halvtag og man er velkommen til at låne en klapvogn inde i hallen. Svømmehallen har dog mange trapper (og elevator), så nogen foretrækker at have egen autostol eller lift med i stedet.

Omklædningsrum

Vi er opmærksomme på, at når man går til svømning med en baby, er der mange ting, som man skal holde styr på.
Derfor har vi opdelt omklædningsrummene, således svømning for voksne og babysvømning ikke behøver at være samme sted.

Derfor skal I benytte følgende omklædningsrum:
Kvinder på babyhold med opstart kl. 9: 1.salens omklædningsrum.
Herre på babyhold med opstart kl. 9: 1.salens omklædningsrum.
Kvinder på babyhold med opstart kl. 9:30 og hold derefter: omklædningsrum i stuen.
Herre på babyhold med opstart kl. 9:30 og hold derefter: omklædningsrum i stuen.

 Få en rolig start uden mad lige inden svømning

Det er vigtigt at have god tid inden svømningen begynder, da der er mange indtryk for den lille baby. Undgå at give mad lige inden I går i vandet i tilfældet af gylp. Giver du barnet mælk, en grød eller anden mad efter svømningen, kan det forebygge diarre.
Der er bord og stole i forhallen, hvor man kan opholde sig før og efter svømmeundervisningen.

Baby skal vaskes før og efter babysvømning

Der gælder de samme hygiejneregler for babyer som for alle andre badegæster i svømmehallen. Det er en god ide at gøre baby bekendt med bruseren hjemmefra. Dvs. bruseren bør anvendes med svag styrke og med sænket temperatur til under 37 grader (gerne 33-34 grader).

Hold baby varm fra og til omklædningen

Det kan være en fordel at medbringe to håndklæder og svøbe baby i det ene når I går ind i svømmehallen. Uanset vejret er det en rigtig god ide at have en hue med til babyen, som den kan få på efter svømning. Vand kan være meget afkølende også noget tid efter. 

Under undervisningen

Hvis baby bliver ked af det under undervisning, så søg gerne ud i et hjørne og trøst baby og hold skulderne på baby under vandet for at holde varmen. Medbring gerne en sut, sådan at det ikke er nødvendigt at forlade bassinet.

Er man i svømmehallen for første gang er der rigtig mange sanseindtryk for babyen og det er meget normalt, at man kun kan være i vandet 10-15 min. Man kan efterhånden trappe tiden op i takt med, at babyen vender sig til omgivelserne.