Svømmehalsregler

 

Vi underviser i mange forskellige svømmehaller. Her kan du læse om forholdene i netop den svømmehal, du skal benytte. Der er dog nogle grundlæggende regler, som er gældende i alle svømmehaller. 

Smartphones, tablets, computere og kamera er ikke tilladt i svømmehallen

Fotografering er ikke tilladt i hverken omklædningsrum eller svømmehaller. Det betyder at ingen må benytte hverken smartphone, almindelig mobiltelefon eller tablet med kamera på disse områder, uanset om man spiller spil, ringer eller er på internettet. Reglerne er meget firkantede, men de er lavet for at beskytte både svømmerne og den der har telefonen i hånden. Så lad telefonen blive i lommen fra du træder ind i omklædningen. 

Det er heller ikke tilladt at tage billeder eller filme ind i svømmehallen. I tvivlssituationer kan du, af vores trænere, blive bedt om at pakke telefonen væk, selvom du ikke opholder dig i svømmehallen, f.eks. hvis du opholder dig i en forhal.

Trænerne benytter, efter aftale med svømmehallerne, smartphones som et arbejdsredskab til afkrydsning og undervisningsplanlægning. 

Et overblik over ordensregler i svømmehallen findes her.

Hygiejne

Når man skal gå til svømning, er der nogle regler, som skal overholdes af sikkerheds- og hygiejniske årsager. Afvaskning er obligatorisk for alle, der skal i vandet. Husk at håret også skal vaskes.

Reglerne er fastsat af faciliterne, som står for driften af svømmehallerne. Svømmehallerne må lukke, hvis man ikke kan opretholde en sikker vandkvalitet.

Københavns kommune har i december 2019 besluttet ikke længere at have de blå overtrækssko til rådighed i svømmehallen grundet miljømæssige hensyn. Brugerne skal derfor enten tage skoene af eller selv medbringe badetøfler.

 

Omklædning over og under 7 år
Fra man er 7 år, skal man klæde om i den omklædning, der passer til ens køn. 

Børn under 7 år, som har brug for støtte af en pårørende, skal benytte det omklædningsrum, som passer til den pågældende voksnes køn. Dette gælder også i de svømmehaller, som vi benytter på skoler.

Adgang til omklædningsrum 15 min før undervisningsstart

Der er tidligst adgang til omklædningen 15 minutter før undervisningen/træningen starter og svømmeren skal forlade omklædningen senest 15 minutter efter undervisningen/træningen er slut. På den måde er der bedre plads til alle.

Man ikke har adgang til bassin og sauna før og efter træning/undervisning, med mindre, man har indløst en billet til svømmehallen. 

Ikon credit: www.flaticon.com