Mærkesvømning

Én uge om året afholder vi Mærkesvømning for alle børnemedlemmerne i Hovedstadens Svømmeklub.

I 2016 afholdes arrangementet i uge 46 og som noget nyt vil arrangementet komme til at foregå i børnenes normale svømmetid. Det kræver altså ingen tilmelding og deltage og man skal komme præcis på den tid og i den svømmehal, som man plejer. Man bliver kaldt op når ens svømmetid slutter og kan altså ikke få lov til at svømme længere end i ens normale svømmetid. Tilgengæld håber vi, at det giver mulighed for at rigtig mange kan deltage.

Mærkesvømning har følgende formål:
- At vores dygtige svømmebørn kan få bevist overfor sig selv og andre hvor meget de har lært
- At de opnåede mærker og diplomer skal indikere en seriøs og reel vurdering af hvad svømmeren kan.

Baggrunden for dette er, at vi har valgt at benytte os af Dansk Svømmeunions mærkesystem, som er anderkendte beviser for svømmerens færdigheder. Du kan fx bruge det til at dokumentere overfor nogle ro- og sejlklubber, hvor langt du kan svømme.

Der er følgende generelle regler for mærkesvømning i 25m. bassinerne:
- Man svømmer i et stræk, uden at røre bunden og uden betydelige pauser. 
- Distancen kan ikke opdeles over to gange.

 

Alle kan deltage uanset niveau

Der findes følgende fire diplomer til forskellige niveauer og det gør at alle kan være med og få en god oplevelse:

- "Småbørnsmærket" med forskellige øvelser som at flyde og dykke. Disse er rettet imod Søanemoner, Mulinger og Krabber. Vi anbefaler at svømmeren har en voksen med i vandet som støtte.

- "Kant til kant mærket" kan tages af børn, der ikke har lyst til at svømme på dybt vand, men måske kun svømmer til midten af et bassin og tilbage.

- 25-150 meter som kun kan svømmes i 25m bassiner. Man må svømme med hjælpemidler typisk en plade og have en hjælpetræner ved siden af sig. Bemærk, hvis man svømmer med hjælpetræner, kan man kun forvente at få hjælpe på de første baner (grundet tiden)

- 200+ meter som kun kan svømmes i 25m bassiner. Man må ikke benytte hjælpemidler