Mærkesvømning

Én uge om året afholder vi Mærkesvømning for alle børne-, tweens og teenagemedlemmerne i Hovedstadens Svømmeklub.

I 2018 afholder vi mærkesvømning i uge 47 (fra d. 19.-25. november). 

 

Nedenfor kan du læse mere om arrangementet:

Arrangementet kommer til at foregå i holdenes normale svømmetid. Det kræver altså ingen tilmelding at deltage. Man skal blot komme på den tid og i den svømmehal, som man plejer. Man bliver kaldt op når ens svømmetid slutter og kan altså ikke få lov til at svømme længere end i ens normale svømmetid. (Der vil være enkelte undtagelser for de ældste svømmere, som vil bliver informeret direkte herom). Til gengæld giver dette arrangement mulighed for, at alle medlemmer kan deltage.

Mærkesvømning har følgende formål:
- At vores dygtige svømmebørn kan få bevist overfor sig selv og andre, hvor meget de har lært
- At de opnåede mærker og diplomer skal indikere en seriøs og reel vurdering af, hvad svømmeren kan.

Baggrunden for dette er, at vi har valgt at benytte os af Dansk Svømmeunions mærkesystem, som er anderkendte beviser for svømmerens færdigheder. Du kan fx bruge det til at dokumentere overfor nogle ro- og sejlklubber, hvor langt du kan svømme.

Alle kan deltage uanset niveau

Vi har udvalgt forskellige mærker, som er tilpasset holdenes niveauer. Det gør, at alle kan være med og få en god oplevelse. Det vil bliver uddelt ét mærke med tilhørende diplom til alle deltagere og her kan du se en oversigt over, hvilke mærker de forskellige hold svømmer efter:

Vandtilvænningshold (Krabber)

- "Småbørnsmærket - Pingvin" med forskellige øvelser som at flyde og dykke. Det er tilladt at bruge hjælpemidler og/eller få hjælp til øvelserne fra en træner eller hjælpetræner.

 

Forældre/barn hold (Søanemone og Muslinger)

- "Småbørnsmærket - Sæl" med forskellige øvelser som at flyde og dykke. Det er tilladt at bruge hjælpemidler og/eller få hjælp til øvelserne fra en forælder eller træner.

Du kan se diplomet til småbørnsmærkerne her

 

Begynder 5-8 år (Pingvin) og Begynder 9-12år (Søhest)

- HSKs Pingvinmærke (NYT) og HSK Søhestemærke (NYT) med forskellige øvelser som at flyde, dykke og svømme med plade. Øvelserne skal udføres selvstændigt, men det er i nogle øvelser tilladt at bruge hjælpemidler.

Du kan se diplomet til HSK Pingvinmærke og HSK Søhestemærke her

 

Letøvet og opefter (Blæksprutter eller ældre)

Svømmerne kan vælge imellem to slags distancemærker:

- 25-150 meter med hjælpemidler. Man må svømme med hjælpemidler typisk en plade og have en hjælpetræner ved siden af sig. Bemærk, hvis man svømmer med hjælpetræner, kan man kun forvente at få hjælp noget af tiden, da alle svømmere skal have muligheden.

- 25+ meter. Man må ikke benytte hjælpemidler

 

Der er følgende generelle regler når man svømmer efter distancemærker

- Man svømmer i ét stræk, uden at røre bunden og uden betydelige pauser. 
- Distancen kan ikke opdeles over to gange.

 Svømmere som stopper op undervejs vil blive opfordret til at starte forfra og prøve igen.