AquaSafe

”AquaSafe – sikkerhed for alle i vand” er titlen på et forårsprojekt i svømmeskolen

I Hovedstadens Svømmeklub vil vi gerne være med til at tage ansvar for børns badesikkerhed. Dette gør vi i vores daglige arbejde, hvor vi lærer en masse børn i Hovedstaden at svømme. Men når maj måned går på hæld, så afsluttes også svømmeskolesæsonen og børnene bliver sluppet ud til en sommer med forhåbentlig mange vandaktiviteter ved stranden, poolen eller i svømmehallerne. Ofte nye steder og miljøer som de ikke kender.

Vi afvikler vores projekt, AquaSafe, med ønsket om at gøre børnene parate til sommerens badevand og give dem viden og ikke mindst færdigheder inden for livredning.

Tre uger med livredning i april
Mere konkret løber AquaSafe af stablen tre uger i april/maj, hvor alle børnene i svømmeskolen får mulighed for at stifte bekendtskab med, hvordan man skal færdes i og omkring vand, hvilke farer der kan opstå ved at færdes tæt på vand og hvordan børnene skal forholde sig i en nødsituation.

AquaSafe kommer til at foregå i den almindelige undervisningstid, men børnene vil ud over den almindelige undervisning altså også blive undervist i "De 5 baderåd" fra TrygFonden Kystlivredning, alarmering, redning og ikke mindst selvredning i form af forskellige øvelser. Det er vigtigt, at børnene husker at medbringe en t-shirt til alle undervisningsgangene, da en af øvelserne er at svømme med tøj på.

Undervisningen i AquaSafe er aldersrelateret sådan, at det pensum der er planlagt for perioden er meget forskelligt, alt efter om man er 2 år eller 12 år.

De 5 baderåd

I forbindelse med undervisningen vil vi arbejde med "De 5 baderåd". Disse vil også blive trykt bagpå de diplomer, som børnene modtager den sidste uge som bevis på deres deltagelse. Vi håber at børnene vil vise diplomerne samt baderådene til deres familie og venner. På den måde er det målet, at vi får udbredt viden om badesikkerhed til mere end 5.000 familier i Hovedstaden. 

Vil du vide mere om baderåden fra TrygFonden Kystlivredning, kan du her finde en elektronisk folder.

Projektet er støttet af TrygFonden Kystlivredning.