Børn og unge med særlige behov

 

 

 

I sæsonen 2022/2023 forventer vi at oprette vores Sej hold igen, det er endnu ikke helt afgjort, alle specifikationerne omkring holdene. Er du interesseret i holdene, kan du skrive dig op på denne liste, det er gratis at stå her, og du vil herfra modtage al information om de kommende hold. Det kræver dog en profil i dit barns navn at stå på listen.

Målgruppen på disse hold, er børn der har diagnoser på autismespektret, ADHD eller lignende. For at komme på holdet skal der foreligge en diagnose, derudover skal barnet gå i et specialtilbud, eller modtage støtte i undervisningen over 12 timer om ugen. Desværre finder svømmeundervisningen sted i en svømmehal der ikke er tilgængelig i kørestol.

Har du et barn (5-9 år) med en diagnose, som du mener har behov for og vil have glæde af at svømme på vores specialhold, så send en mail, med en kort præsentation af jer og jeres barn til vores projektkoordinator, Mia Grieger, [email protected]. Så kan vi sammen finde ud af, hvad der skal til, for at dit barn kan få en god svømmeoplevelse.

Hvem kan deltage: Børn med diagnoser på autismespektret, eller ADHD, eller lignende som ikke kan inkluderes i almindelige folkeskole, eller som modtager støtte i undervisningen over 12 timer pr. uge.

Alder: 5-9 år. (holdene er inddelt efter alder og behov)

Hvor: hver lørdag i Damhusengen, som er en lille og lukket svømmehal, hvor der kun er et enkelt hold i vandet ad gangen. Se mere om hallen her.

Hvordan: Undervisningen foregår på mindre hold med maks. 8 deltagere, og med en fast træner tilknyttet. Derfor skal svømmeren kunne indgå på hold med andre, for at kunne tilbydes svømning på dette hold.
Undervisningen foregår i tæt samarbejde med forældrene, og en forælder pr. barn deltager i vandet.

Hvert hold svømmer i 40 min (holdene starter på 30 minutters svømning og derefter øges tiden i vandet gradvist) under kyndig ledelse af en træner.

Derudover er holdene alene i omklædningsrummene, og krydser kun hinanden til og fra undervisningen, for at sikre størst mulig ro om holdene.

 

Baggrund for pilotprojektet

HSK har i årrække drøfter mulighederne for at tilbyde specialhold. De drøftelser har nu udmøntet sig i et pilotprojekt fra marts til maj 2022. Pilotprojektet skal give os erfaringer og viden ift. at beslutte hvordan tilbud om specialsvømning kan blive et fast tilbud i HSK. I processen har vi haft tæt sparring med Parasport Danmark som netop har anbefalet hold for børn med diagnoser på autismespektret eller ADHD, og som ikke kan inkluderes i en almindelig folkeskoleklasse. Det er i juni 2022 besluttet at lade projektet fortsætte i sæson 2022-2023

Kontaktperson: Mia på [email protected]

Særlige behov - Forældre/barn,

Målgruppen er børn der har diagnoser på autismespektret, ADHD eller lignende. For at komme på holdet skal der foreligge en diagnose, derudover skal barnet gå i et specialtilbud, eller modtage støtte i undervisningen over 12 timer om ugen. Desværre ka...
Læs mere

Se svømmehold