Uddannelse af trænere og hjælpetrænere

I Hovedstadens Svømmeklub arbejder vi hele tiden på at tilbyde svømmeundervisning af høj kvalitet. Vi tror, at en vigtig vej til dette handler om uddannelse, hvorfor vi bruger mange ressourcer på at lave uddannelser og kurser for trænere og hjælpetrænere. Læs mere om forskellige uddannelser nedenfor: 

 

HSK AquaEducation

HSK AquaEducation er en intern uddannelsesdag hvor alle trænere og hjælpetrænere samles og får ny viden og inspiration til den daglige undervisning. 

Deltagerne vælger mellem en lang række forskellige workshops, f.eks. teamsamarbejde, formålslege med et teknisk fokus, storytelling i undervisningen, undervisningsdifferentiering, landtræning for teenagere samt udspring og synkro i undervisningen. Der er workshops i både teorilokalet og i svømmehallen.

Læs mere om HSK AquaEducation 2019 her.

 

Træneruddannelse

Alle trænere tilbydes Svømningens Grunduddannelse, som afholdes i samarbejde med Dansk Svømmeunion og DGI. Uddannelsen forløber over to weekender og afsluttes med en hjemmeopgave. Før hver uddannelsesweekend gennemgår deltagerne e-læring.

På uddannelsen arbejder trænerne ikke kun med stilarterne crawl, rygcrawl, brystsvømning og butterfly, men i ligeså høj grad med udvikling af grundfærdigheder, hvor der udvikles en masse lege og aktiviteter.

Trænere for voksen-, baby, og vandgymnastik tilbydes særlige uddannelser som har særligt fokus på de specifikke målgrupper. 

Hjælpetræneruddannelse

Hvert sæson uddanner vi to hold hjælpetrænere på en intern uddannelse, som vi selv har udviklet og som strækker sig over tre weekenddage. Dermed har de været i gang 3 x 7 timer, hvor de har analyseret videoer, afprøvet metoder på børn i svømmehallen, sparret med rutinerede hjælpetrænere som agerer mentorer og selvfølgelig modtaget en masse informationer og viden.