Udviklingsplan

I Hovedstadens Svømmeklub har vi nordens bedste potentiale for at skabe konkurrencesvømmere på højt internationalt niveau. Det mener vi, forpligter os til at være ambitiøse med vores satsning på konkurrencesvømning. Udviklingsplanen er et udtryk for en ambition om at nå rigtig langt.

Målet for Hovedstadens Svømmeklub er, at vi skal have rammer, system og helst også svømmere, der kan kvalificere sig til OL i 2020. Den eksisterende udviklingsplan, som den er fremlagt i sin første form i juni 2015, skal sikre, at vores talentudviklingssystem kommer til at kunne levere svømmere, der er klar til denne store udfordring.
Udviklingsplanen er lige nu (sæson 2019/2020) under opdatering og en ny plan vil være klar til sæsonstart 2020/2021. Grundtankerne vil dog være uændrede. 

Udviklingsplanen består af en række beskrivelser og dokumenter som kan ses på denne side. Den langsigtede udviklingsplan lægger en ramme for alle trænerne i konkurrenceafdelingen, og giver overordnede input til hvordan træningen planlægges, doseres og fokuseres. Derudover har klubben også i processen udviklet en række værktøjer til klubbens konkurrencetrænere. Det er fx et pensum for alle konkurrencehold, oprykningskriterier, standard tests og vejledning til hvordan trænerne udarbejder ugeplaner. 

Relevante dokumenter der uddyber udviklingsplanen:

 

Udviklingsplanen læner sig i nogen grad rent fagligt opad Dansk Svømmeunions Aldersrelaterede Træningskoncept (ATK). Hovedstadens Svømmeklubs egen udviklingsplan er dog en videreudvikling af Dansk Svømmeunions ATK. ATK er en langsigtet udviklingsplan for klubber. Dansk Svømmeunions bog beskriver i kapitler, hvordan en langsigtet tilgang til svømning skal varetages i de danske svømmeklubber. I bogen kan der fx også læses et meget relevant kapitel om hvordan forældrerollen i forbindelse med konkurrencesvømning bedst håndteres, og en udførlig vejledning til hvordan de mange timers træning bedst optimeres i forhold til ernæring. 

Er der spørgsmål til klubbens langsigtede udviklingsplan, så kontakt eventuelt klubbens cheftræner Olaf Wildeboer på [email protected].

 

Fremmødestatistikker på klubbens konkurrencehold
I klubben interesserer vi os for hvor ofte konkurrencesvømmerne møder frem til træning. Det gør vi helt overordnet fordi vores struktur og langsigtet udviklingsplan med alle planens udviklende parametre kan vise sig overflødig, hvis ikke vi samtidig kan følge op på at svømmerne rent faktisk kommer igennem de forskellige trin, på de rigtige tidspunkter, i den rette mængde og på et tilfredsstillende niveau.

Læs mere her.