Vandsportens Coronaregler

Fra efteråret 2021 er der få retningslinjer at overholde for en coronasikker svømmeundervisning.

Hovedstadens Svømmeklub beder dog alle medlemmer overholde følgende: 

  1. Er du syg eller har symptomer, skal du blive hjemme.
  2. Hold god afstand og undlad fysisk kontakt. Dvs. ingen kram, håndtryk eller ”high fives”.
  3. Afsprit hænder ved ankomst til svømmeanlægget og ved indgangen til svømmehal eller landtræningslokale.
  4. Benyttet fællesudstyr, som fx træningsmåtter, overflader, håndtag til træningsudstyr mm., skal sprittes af efter brug.
  5. Ved ankomst til svømmehallen, skal I orientere jer om særlige lokale retningslinjer. Læs også mere, om de svømmehaller vi underviser i her.

Vores trænere og hjælpetrænere har samme retningslinjer. Dog har de fysisk kontakt med børnene, når vi underviser i vandet og vi anvender hjælpemidler i undervisningen. Vores undervisning er indrettet efter, at medlemmerne ikke bliver nære kontakter. 

Smittet med corona?
Du behøver kun kontakte os, hvis du har mistanke om, at der ifb. med træningen har været nær kontakt med andre. Hvis der er mistanke, beder vi dig kontakte os på tlf. 3871 0940 eller skrive en mail til [email protected]. Se mere om telefontider her.

Er du nær kontakt til et andet medlem eller træneren, gør vi følgende:

  • Giv besked til svømmeholdet  og trænerteamet om, at der en coronasmittet svømmer der har deltaget i undervisningen. Hvis det på forhånd er godkendt af den smittede eller den smittedes forældre, angiver vi navn på den smittede.
  • Svømmeundervisning fortsætter som normalt, men der er en anbefaling om, at alle på svømmeholdet lader sig teste hurtigst muligt.
  • Anbefaler, at medlemmer og trænere kontakter Styrelsen for Patientsikkerhed på telefon 32 32 05 11 for yderligere vejledning og vurdering af, om coronatest på 4. og 6. dagen er nødvendig. 

Er du derfor smittet med corona, og har du deltaget i svømmeundervisning uden at være nær kontakt til andre, skal du ikke kontakte os. 

 

Ovenstående retningslinjer baserer sig på Sundhedsstyrelsens generelle råd om smitteforebyggelseKulturministeriets retningslinjer for foreningsidræt og Dansk Svømmeunions vejledninger.