Spørgsmål til det køsystem, der anvendes ved de store tilmeldingsdage

Hvorfor har I sat et køsystem op til tilmeldingen?
Hovedstadens Svømmeklubs svømmehold er meget populære. Det betyder, at der opstår et stort pres på vores it-systemer, når vi åbner for tilmeldingerne. For at forebygge nedbrud, har klubben etableret et køsystem, der vil være aktivt de dage, hvor tilmeldingen åbner.

Hvordan stiller jeg mig i kø?
Du klikker dig ind på www.hsk.dk på tidspunktet, hvor tilmeldingen åbner.

Klikker du ind før tid vil tilmelding på holdene være lukket. En periode før tilmeldingen starter vil hjemmesiden "gå i tilmelding". Det vil typisk være 1 time før. Det betyder, at du ikke kan søge rundt, oprette profiler osv., men du kan godt stille dig i venteposition.

Jeg har ikke fået oprettet min profil inden tilmeldingsstarten, hvad sker der med min plads i køen, når jeg kan læse mig til, at jeg skal modtage et aktiveringslink pr. mail? Ryger jeg så bag i køen igen?
Siden på www.hsk.dk hvor det tilsendte aktiveringslink fører dig hen, er ikke en del af køsystemet og dermed kan du hurtigt aktivere din profil og komme til tilmelding. 

Dog skal du være opmærksom på, hvis aktiveringslinket åbner i en anden internet browser end den, som du har stået i kø i. Hvis det sker, så aktiverer du bare i det billede, som din internet browser åbner i, og går tilbage til det sted du stod i kø. Baggrunden er, at nogle email programmer er "låst" til en standard internet browser. Fx hvis du har stået i kø i Google Chrome og dit Microsoft Outlook emailprogram åbner Internet Explorer. Så skal du du som nævnt efter din aktivering skifte tilbage til internet browseren, hvor du har stået i kø. 

Kan jeg stå i kø før tilmeldingen starter?
Nej. Men fra 1 time før tilmeldingen starter, kan du dog stille dig i venteposition  www.hsk.dk, men ikke i kø. Det gør du ved at klikke på ”tilmeld” i den dialogboks, der dukker op når du har klikket dig ind på vores hjemmeside. Herefter er du i venteposition. Dermed er du sikret et nummer i køen (dette er ikke en prioriteret plads i køen afhængigt af tidspunktet, du loggede på. Det er en venteposition til et vilkårligt nummer i køen). Når systemet uddeler kø-numre ved tidspunktet for tilmeldingsstart, vil kø-numrene bliver uddelt tilfældigt blandt alle dem, der står i venteposition ved tidspunktet for tilmeldingens start.
Det betyder altså ikke noget for din placering i køen om du har stillet dig i venteposition en time før, 1 min før eller 1 sekund før. Kun hvis du kommer til efter tidspunktet for tilmeldingens start, vil du få et nummer sidst i køen.

Jeg står i kø, men har ikke fået oprettet en profil, hvad gør jeg?
Det er heldigvis nemt og hurtigt at oprette en profil, når det bliver din tur i køen. Efter du har oprettet din profil modtager du en aktiveringsmail på den mailadresse, du har registreret. Du klikker på link, og herefter er du klar til at finde dit svømmehold. 

Hvor længe kommer jeg til at vente før det bliver min tur?
Det er meget svært at vurdere. Det afhænger af flere parametre. Bl.a. af hvornår du stiller dig i kø og hvor mange andre, der logger på samme tid som dig. Vores beregninger viser, at hvis ca. 3.000 personer stiller sig i kø ved tilmeldingens start, så kan det tage 2-3 timer, før du kommer frem til tilmeldingen. Køsystemet angiver et cirka tidspunkt for, hvornår det bliver din tur. Vi understreger, at denne tid kun er en vejledning og et cirka tidspunkt.

Hvordan fungerer det, når det bliver min tur? Og kan jeg tilmelde familiemedlemmer uden at skulle stå i kø igen?
Når det bliver din tur til at tilmelde, har du i princippet ingen tidsbegrænsning i tilmeldingssystemet.

Efter betaling og tilmelding er gennemført, kan du også blive på tilmeldingssiden og fortsætte med en ny tilmelding. Du kan derfor godt logge ud af den profil, der allerede er tilmeldt, og logge på en anden profil, og fx tilmelde en søskende. Husk dog bare, at et hold der ligger i indkøbskurven, kun er reserveret til dig i 15 min. Dvs. du har 15 min. til at gennemføre betaling eller tilmelde endnu et svømmehold. 

Men du kan maksimalt lade din computer stå urørt i 20 min. uden at bruge www.hsk.dk. Herefter mister du din plads.

Skulle du komme til at lukke dit browservindue ned, så kan du godt komme retur uden på ny at skulle stille dig i kø. Vi tillader os at gemme en såkaldt cookie på din enhed. Cookie’en giver mulighed for at returnere i op til 20 min. efter at browseren har været lukket ned.

Hvad sker der, hvis jeg ikke er ved min computer når det bliver min tur?
Du mister ikke din adgang til vores tilmeldingssystem, hvis du er borte fra computeren i en periode. Når det er din tur, så startes dog et nedtællingsur, og du har maksimalt 20 minutter fra dit kønummer giver dig adgang til at gå videre til www.hsk.dk. Vi anbefaler derfor meget, at du holder øje med køen og din plads, eftersom det hold du ønsker at tilmelde i mellemtiden kan blive taget af andre.