Vi er Hovedstaden - Tine Staun

Skrevet af

Sofie Bach Hansen.

D. 15. oktober 2016.

Kategori: Vi er Hovedstaden

Vi er Hovedstaden - en portrætserie, hvor vi sætter fokus på en person, der gør en indsats i Hovedstadens Svømmeklub, og som er med til at udleve vores værdier.

Vi starter serien med Tine, som gør en kæmpe indsats som frivillig i HSK, og som grundet sin frivilligindsats kan underskrive sig som royal frugtfadsanretter...

Navn: Tine Staun Petersen
Rolle i HSK: Frivillig i kommunikationsudvalget og til stævner

Tine Staun er frivillig i HSK. Tines ene datter er svømmer på Førsteholdet, hvilket er hovedårsagen til, at hun er frivillig i klubben. 

Hun bruger sine kræfter i konkurrenceafdelingens kommunikationsarbejdsgruppe, som fx arbejder med at lægge nyheder på hjemmesiden og lave Facebookopslag. Tine er også er aktiv, når det gælder praktisk arbejde til stævner, såsom at agere vagt i omklædningsrummet, være holdleder og stå for forplejning til de store stævner. Hun hjælper også til, når de mange kilo gulerødder til de aktive svømmere skal snittes.

Hvad giver det dig at være frivillig i HSK?
For det første giver det god samvittighed. Og for det andet, når man har store børn, er man ikke så meget en del af deres liv mere, og det her er en måde hvorpå, man kan få lov til at være en del af børnenes liv på- og på en lidt anden måde. Så synes jeg faktisk også, det kan være befriende, at lave noget praktisk arbejde der er meget anderledes end det, jeg laver til dagligt som kommunikationschef.

Og det er jo så typisk i forhold til stævner og ikke kommunikationsarbejdsgruppen. Til Alm. Brand Cup var jeg fx vagt i omklædningsrummet. Det er hårdt arbejde, og det er mange timer, men det er tilfredsstillende at lave noget andet end det, man plejer at gøre til dagligt. Og når det klapper til de der store mesterskaber med forplejning osv., så er det rigtig sjovt!

Hvorfor har en svømmeklub som HSK brug for frivillige kræfter?
Der er jo utrolig mange aktiviteter, som kræver mange frivillige. Hvor man kan sige, der er andre sportsgrene, hvor det kræver 1 dommer, og 1 træner på hvert hold. Her er der bare rigtig mange mennesker, der er in action på en gang, så selvfølgelig kræver det noget, det er klart. Ellers kan vi simpelthen ikke have det aktivitetsniveau.

Hvis du skulle sige noget til andre, der overvejer at blive frivillig i HSK, hvad ville det så være?
Hvis jeg skulle sige noget til nye, så ville jeg sige: mas på. Hop på når der kommer nogle invitationer ud på mail , eller når der kommer forespørgsler ud på, at de mangler hjælpere, så hop endeligt på! Man kan sagtens være frivillig på mange forskellige måder, der er virkelig noget for enhver smag.

Det er ikke noget, der kræver særlige kundskaber. Enhver kan snitte gulerødder, enhver kan hænge resultater op, enhver kan stå vagt i et omklædningsrum, det kræver ikke nogle særlige kompetencer.

Kan du fortælle om en oplevelse i HSK der har gjort indtryk? 
Til Danish Open sidste år stod jeg for forplejning, og der var jeg nødt til at have min yngste datter med, for hun kunne ikke være alene hjemme. Og pludselig blev vi bedt om, at lave et royalt frugtfad, for kronprinseparret var nemlig på besøg til stævnet- vi skulle altså lave et frugtfad til kronprinseparret!

Så nu kan vi simpelthen underskrive os som royale ’frugtfadsanrettere’. Og vi fik simpelthen også lov til at komme med vand til kronprinseparret, mens vi sad inde i svømmehallen. Det var en lidt anderledes forplejningsopgave. Vi gjorde os meget umage med det frugtfad.

Du kan også blive frivillig i HSK, se her hvordan.