Sæt byggeri af svømmehal på Østerbro i gang - mens anlægsloftet er væk

Skrevet af

Allan Nyhus.

D. 19. april 2020.

Kategori: Formandsblog

I 2018 vedtog politikerne i København byggeriet af en ny svømmehal på Beauvaisgrunden på Ydre Østerbro i København. Projektet har dog siden været i mølposen pga. af anlægsloftet. Nu hvor anlægsloftet, for en tid er suspenderet, bør byggeriet blive sat i gang inden det er for sent. 

Et godt budskab kan ikke gentages for tit. Således også de løbende opfordringer fra undertegnede til at bygge flere svømmehaller i Hovedstaden. 

Andetsteds har jeg skrevet om den store medlemsfremgang HSK har haft de senere år. Hver gang HSK får stillet "nyt vand" til rådighed, får vi flere medlemmer til svømning og ind i foreningsidrætten. De faciliteter Københavns og Frederiksberg kommune stiller os til rådighed, udnytter vi optimalt. 

Fra 2012 og til i dag er vi således vokset fra 6.200 medlemmer til i dag over 11.500. En anden gammelkendt nyhed er også den trange plads i Hovedstadens svømmehaller.

Hovedstaden svømmer som aldrig før, men der er også kamp om pladsen i svømmehallerne på Frederiksberg og I København. 51.950 borgere skal deles om en 25 meter hal i København. Det siger sig selv, at med så højt et antal indbyggere pr. svømmehal, vil mange borgere, især de børn der står på vores venteliste, få svært ved at opleve vandets glæder og modtage et ordentligt svømmetilbud. 

Sæt gang i byggeriet af svømmehallen på Beauvaisgrunden

Nu hvor anlægsloftet er suspenderet, er det oplagt at sætte gang i byggeriet af den allerede vedtagne svømmehal på Østerbro på Beauvaisgrunden. Når vi som svømmeklub spørger til flere svømmehaller i København, bliver vi normalt fortalt hvor svært det er at passe ind pga. af anlægsloftet og at eks. skoler/institutioner m.v. kommer i første række. Og det giver god mening, men nu hvor anlægsvinduet er åbent for en stund, er det vel bare at komme i gang med at bygge flere svømmehaller?   

Hovedstaden mangler svømmehaller og vi har medlemmerne klar til at boltre sig i vandet. Over 1.000 personer står stadig på en betalt venteliste til en svømmeplads i Hovedstadens Svømmeklub. 

Øvrigt har København og Frederiksberg altid manglet svømmehaller. Mine forgængere skrev også indgående om manglen på svømmehaller.  

 

 

Beauvaisgrunden på Østerbro