Hovedstaden vil gerne gå til svømning

Skrevet af

Allan Nyhus.

D. 16. april 2020.

Kategori: Formandsblog

Hovedstaden svømmer løs. Så enkelt kan det siges om medlemstallene i HSK. Fra 2018 til 2019 har vi haft en medlemsfremgang på 6%, så vi nu over 11.500 medlemmer. 

Hovedstaden svømmer løs. Medlemmerne strømmer fortsat til Hovedstadens Svømmeklub. Samtidig er vi lykkedes med at få flere teenagere som medlemmer. En medlemsgruppe der ellers er svær at fastholde i foreningerne. Læs også historien i Frederiksberg Bladet. 

Den kedelige nyhed er, at vi stadig har 1.000 personer på venteliste, primært børn og unge. 

Svømmehallerne i København og på Frederiksberg er nogle af de bedst udnyttede idrætsfaciliteter i Storkøbenhavn. Hvis kommunerne bygger flere svømmehaller, kan man være helt sikker på at faciliteten efterfølgende bliver brugt til fulde. 

Teenagere 

I aldersgruppen 13-18 år, er vi gået fra 684 medlemmer i 2018 til 774 medlemmer i 2019, en stigning på 13%. En fantastisk udvikling for den målgruppe. Teenagere er en svær målgruppe at fastholde i foreningslivet, men HSK har de senere år arbejdet målrettet på at styrke tilbuddene til de 13-18 årige. De vil nemlig også foreningen og fællesskabet, og det er især med det for øje, at vi har udviklet vores teenagehold de senere år. 

60+

Målgruppen 60+ er også i vækst i HSK. Igen er det resultatet af et målrettet arbejde de senere år. 26% flere medlemmer i 60+ målgruppen har vi fået i 2019, så vi nu er på 419 medlemmer. En væsentlig nøgle her, har været skabelsen af et tilbud i dagtimerne og ikke mindst foreningen og fællesskabet. 60+ holdene mødes nemlig både før og efter de har været i svømmehallen. Og hyggen finder sted i HSKs klublokaler. Ydermere har flere af 60+ medlemmerne deltaget som frivillige hjælpere i HSKs svømmeskole. 

Kun fantasien (og faciliteterne) sætter grænser 

Normalt er det kun fantasien der sætter grænsen. Men i vores tilfælde gør faciliteterne det også. Svømmehallerne i København og på Frederiksberg er presset til grænsen. Og har været det i mange år. Hver gang HSK får tildelt mere svømmetid, evner vi at udnytte tiden fuldt ud.

Løsningen er simpel, vi skal bruge mere vand. Der er heldigvis nye svømmehaller på vej i København (Ørestad 2023, Papirøen 2023/2024 og Østerbro som dog pt er udsat pga. anlægsloftet) men al erfaring i HSKs historie viser, at den vandtid skal vi og hovedstadens befolkning hurtigt få fyldt ud, derfor er det naturligvis en fortsat prioritet for bestyrelsen i HSK at arbejde for flere svømmehaller i København og på Frederiksberg. For Hovedstaden vil gerne svømme. De svømmer løs.