Sådan genstarter vi svømningen efter coronanedlukningen

D. 22. april 2021.

Kategori: Svømning

Vi starter op i svømmeskolen fra mandag 26. april, dog kun for medlemmer op til og med 17 år. Forventningen er, at alle andre medlemmer kan være tilbage i vandet fra og med 6. maj.

Herudover er Valby Vandkulturhus først klar til svømmeundervisning fra 6. maj.

Husk også at være opmærksomme på forårets mange skæve helligdage og orienter jer i vores feriekalender. Kommunerne holder svømmehallerne lukkede de dage, også selvom vi gerne ville undervise og træne vores medlemmer. 

Der er mails på vej ud til alle medlemmer. 

 

Fordi det er længe siden alle har været i vandet, har vi udarbejdet en særlig undervisningsplan, som tager højde for en sikker og rolig genstart. Vi håber, at kommunerne forlænger svømmesæsonen, så vi bliver i stand til at tilbyde undervisning frem til skolernes sommerferie starter. Vores normale svømmesæson slutter med udgangen af maj.

Det er længe siden, vi alle har været sammen til svømmeundervisning og deltagelse i undervisningen er stadig fyldt med særlige retningslinjer, som alle skal følge. Årsagen er, at Hovedstadens Svømmeklub er underlagt stramme coronaretningslinjer fra myndighederne, som vi naturligvis efterlever. Det er derfor vigtigt, at I læser denne mail grundigt og besøger linket til den svømmehal, hvor I går til svømning. Der er forskelle i retningslinjerne fra svømmehal til svømmehal. Det er dog heldigvis de samme retningslinjer, som vi kender fra perioden før nedlukningen.

Hjælper vi hinanden med at overholde retningslinjerne, kan vi sikre, at flest mulige får lov til at gå til svømning og ikke mindst, at vi passer på hinanden og reducerer smittespredning.  

 #tilbageivandet retningslinjer for svømmeundervisning 
De særlige coronaretningslinjer, som gælder for alle medlemmer er: 

  • Følg svømmehallens særlige skiltning om antalsbegrænsninger og lokale regler. 
  • Adgang til svømmehal og omklædning er kun tilladt 15 min. før din undervisning starter. Efter undervisning skal svømmehal og omklædning forlades hurtigst muligt. 
  • Alle medlemmer på børnehold fik i efteråret et farvet gummiarmbånd. Armbåndet fortæller trænerne inde i hallen hvilket hold, barnet skal svømme på og hvor barnet skal vente inde i svømmehallen. Det er vigtigt, at du/dit barn på forhånd har styr farven. Har I mistet armbåndet, udleverer vi ikke et nyt, men I kan se her, hvordan I finder ud af hvilken farve, jeres hold er.  
  • ”To tryks afvaskning” under bruseren før undervisning. Ét tryk til at gøre dig våd, sæb dig herefter ind og ét tryk til at skylle dig. Det gør det muligt for flere at kunne nå rettidigt frem til undervisningen.
  • Ingen brug af brusere efter undervisning. Gå direkte i den tørre del af omklædningen, tør dig, tag dit tøj på og forlad svømmehallen hurtigt. Det gør det muligt for flere at kunne nå rettidigt frem til undervisningen. Er bruserummet tomt, er det OK at skylle sig. Alle medlemmer på vej ind til undervisning har ALTID fortrinsret og der må ikke ventes i bruseområdet. 
  • Vi anbefaler brug af badehætte, så hårvask før undervisning undgås og tiden i bruseren reduceres.
  • Skabe i omklædningsrum må ikke benyttes. Tag dit tøj med ind i svømmehallen. Husk en pose eller taske med dit navn på. Når vi ikke benytter skabene, begrænser det smittespredningen. 
  • Begræns forældretilstedeværelse i omklædningsrum og øv dit barn i at kunne klare omklædningen selv. Det gør det muligt for flere at kunne nå rettidigt frem til undervisningen. Del gerne ansvaret, så én forældre kan hjælpe 2-3 børn i omklædning og brus.
  • Når barnet er færdig med omklædning og afvaskning, tager vi imod barnet på den anden side af omklædningsrummet. Når undervisningen er slut, må forældre gå i omklædning for at modtage deres børn og hjælpe med at få tøj på. 
  • Når barnet er blevet hentet af en HSK træner/hjælpetræner skal forældre helt forlade faciliteten – forældre må hverken opholde sig i omklædningsrum, forhal, mellemgang eller svømmehal. Forældre der deltager på forældre/barn hold må naturligvis stadig komme med i svømmehallen.  

Alle svømmehaller har yderligere særlige forhold og logistik. Dem kan I læse om her. 

Når du klikker på linket, kan du også læse mere om, hvordan vi styrer logistikken i svømmehallen med gummiarmbåndsfarverne. Hvis du vil forberede dig og dit barn endnu mere på situationen i svømmehallen, har vi for de fleste svømmehaller virtuelle rundture. Dem finder du også via ovenstående link. 

Vi forudser, at I risikerer at nå forsinket frem til undervisningens start pga. trængsel og ventetid. Det er helt fint. Det er vores trænere forberedte på. Undervisningens fokus den første uge er at skabe tryghed og ro. Vi kalder det AquaReady. Da forældrene ikke er med i svømmehallerne, har vi vurderet, at det er vigtigt, at vi starter en smule forfra og følger de tilpassede undervisningsplaner. 

Vi er ekstra synlige i opstarten
Vores områdeansvarlige vil være ekstra synlige og til stede, når vi genstarter. Vi vil gøre vores bedste for, at I får en god genstart og at logistikken hurtigt kommer tilbage til rutinen fra perioden frem til december. 

Vi anbefaler også, at du genlæser velkomstinformation om børnehold

Refundering af kontingent
Vi har tidligere skrevet, at vi kommer til at tilbyde delvis refundering af kontingent til de hold, som ikke har kunne modtage undervisning og træning. Planen er, at vi i løbet af maj har gennemført refundering af kontingent til alle medlemmer. Vi sender mere information, når vi begynder det arbejde. 

Flere spørgsmål?

Tjek vores ofte stillede spørgsmål og hold dig løbende opdateret om Hovedstadens Svømmeklubs coronatiltag

Administrationens telefontider: mandag kl. 13.00 – 17.00, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 09.30 – 12.30. Ring på 3871 0940 eller skriv mail på [email protected] 

Vi glæder os vildt meget til at se jer i svømmehallerne.