Luk ikke foreningerne - brug os aktivt til smitteopsporing

Skrevet af

Allan Nyhus.

D. 5. december 2020.

Kategori: Formandsblog

I stedet for at lukke foreningslivet ned frem til januar, så brug os aktivt til smitteopsporing og giv de unge mennesker et sted at mødes. Alternativt mødes de i uorganiserede sammenhænge, det vinder ingen ved.

Coronaen griber om sig i Københavnsområdet. Det er åbenlyst for enhver. Desværre er der begyndt at brede sig en forståelse at af smittespredningen sker i foreningslivet. Senest har Herlev kommune lukket helt ned for forenings- og idrætslivet. Gladsaxes borgmester har endda optaget en video hvor hun direkte anklager foreningslivet for at tage smitten med ind i skolerne.

Det er ingen bevis/evidens for den påstand. Tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed, viser at kun cirka 3% af de smittede er blevet smittet i forenings/fritidslivet.

I Hovedstadens Svømmeklub har vi hver uge 6-7.000 medlemmer igennem svømmehallerne og siden august har 20 medlemmer fortalt os de har været smittet med corona. Efterfølgende har vi sendt det svømmehold hjem, som det pågældende medlem er gået på. Og man har først kunnet komme til svømning igen efter en negativ test. I ingen tilfælde er smitten blevet spredt på det svømmehold den smittede har gået på.

Lad os hjælpe med smitteopsporing

I stedet for at lukke foreningslivet og komme med udokumenterede påstande om at smitten spredes i foreningslivet og i svømmehallerne, så lad os hjælpe med smitteopsporing. Vi ved hvem der går til svømning, vi ved hvem der har været til stede og vi har i Hovedstadens Svømmeklub udførlige regler og retningslinjer for afstand og afspritning. Og alle vores medlemmer, trænere og frivillige har fået udførlige retningslinjer for hvordan de skal agere i klubben. Se dem alle her.

Hvad er alternativet?

Lukker vi for foreningslivet, lukker vi også for den smule at normalitet og samvær især vores unge medlemmer har når de er til svømning. Om lidt bliver de formentlig også sendt hjem fra deres undervisning i skolerne. Og hvad er alternativet? Piratfester, uorganiserede sammenkomster eller måske de i stedet vil gå i svømmehallerne i den offentlige åbningstid, som jo pt. ikke rammes af de nye restriktioner. Således må der fra mandag gerne være op til 50 personer i den offentlige badetid, mens vi i foreningstiden må være op til 10…..

I HSK mødes vi i organiserede sammenhænge hvor der er styr på retningslinjer, afstand osv. Og vi har helt styr på hvem der møder op. Og hvem der er på de enkelte hold. Og vi er klar til at samarbejde om smitteopsporing, skulle det blive nødvendigt, selvom vi altså ikke ser nogen former for smittespredning finde sted i eller i nærheden af svømmebassinerne.