Generalforsamling 2023

Skrevet af

Lars Sørensen.

D. 27. marts 2023.

Kategori: Foreningen

Lørdag den 18. marts blev der afholdt generalforsamling. Der blev sagt både velkommen og farvel til bestyrelsesmedlemmer og udnævnt nye æresmedlemmer.

Da HSK afholdt generalforsamling i Vanløse Kulturhus var der flere bestyrelsesmedlemmer som stoppede, men også nye som kom til. En begivenhedsrig generalforsamling.

Hverdagshistorier fra klubbens hverdag
Men generalforsamlingen havde også et nyt indslag på programmet med hverdagshistorier fra klubbens svømmehold. Her blev tre medlemmer/forældre interviewet om deres hverdag i klubben. To medlemmer fra svømmeskolen og ét medlem fra vandpoloafdelingen. Tak til Anders Legarth for at interviewe og styre debatten.

Den nye bestyrelse
På generalforsamlingen blev en række valg og indstilling af bestyrelsesmedlemmer endeligt afklarede. Materiale til generalforsamlingen kan ses her. Referat vil også blive offentliggjort her.

Susanne Glasius Tischer fortsætter som formand. Susanne overtog i december Allan Nyhus formandspost efter, at han trak sig pga. ansættelse som direktør i SvømDanmark.

Der var genvalg til kasserer Otto Vinther Christensen.

Michael Andersen og Grith Puggaard blev begge valgt ind på de ledige to bestyrelsesmedlemmer. Michael overtager mandatet, som var blevet ledigt efter at Kim Natour ikke genopstillede. Grith overtager det mandat, som Susanne Glasius Tischer efterlod pga. valget som formand.

Fra afdelingerne blev to nye fra konkurrenceafdelingen indstillet af konkurrenceudvalget. De to nye i bestyrelsen er Signe Lukowski og Sarah Møller. Fra kunstsvømning var der genvalg til Dorthe Drauschke. Fra masters genvalg til Bo Hyllested. Fra vandpolo genvalg til Anja Boye og fra svømmeskolen genvalg til Peter Skyttegaard og Jens Nærvig.

Tak for indsatsen til de to afgående bestyrelsesmedlemmer fra konkurrenceafdelingen, Bolette Fogh og Martin Fuhrman. 

Se den samlede nye bestyrelse her.

Æresmedlemmer
På generalforsamlingen blev der også udnævnt tre nye æresmedlemmer. Det er de første æresmedlemmer Hovedstadens Svømmeklub udnævner.

I sin motivation for udnævnelsen fremhævede formand Susanne Glasius Tischer om de tre nye æresmedlemmer:

Allan Nyhus
For første gang i klubbens historie er det ikke Allan, der skal stå forrest ved generalforsamlingen, men han skal ikke helt undvære rampelyset. Da Allan i 2007 trådte til som konstitueret formand for den ny-fusionerede forening GI 40Hermes, og sagde, at han - med tiden - ville danne Danmarks største svømmeklub, tænkte jeg, at han var skør. Men nu, 10 år og 100 bestyrelsesmøder senere, videregiver du ansvaret for ikke bare Danmarks største svømmeklub, men Danmarks største idrætsforening. Med visioner; utrætteligt gå-på mod; evnen til at samle de rette folk omkring dig; uendelige møder i udvalg, arbejdsgrupper, med politikere; med tweets, nyhedsbreve, interviews har du gjort dig kendt for dit engagement i svømmesporten i Hovedstaden og på landsplan. Du har ikke været bleg for at stå på mål for upopulære beslutninger som fx diskussionen om kønsopdelt svømning. Med kant - og glimt i øjet - har du stået fast på dine holdninger og gjort en kæmpe indsats for at skabe det HSK som findes i dag. Du veksler helt problemfrit mellem rollen som idémand, frontperson og forælder, der deltager i HSK’s hverdagsliv som official, speaker og hjælper med alt mellem himmel og jord. 

Jørn Leth-Espensen og Anne Marie Zinck
I var i HSKs unge år - og mange år fremover - indbegrebet af frivillighed i HSK. Faktisk startede I som frivillige i den nyetablerede klub GI40Hermes, da der efter stor udskiftning var brug for nye kræfter. Som så meget frivilligt arbejde var det i første omgang udelukkende af nød, grundet jeres to og senere tre døtres engagement som elitesvømmere i GI40Hermes (senere Hovedstadens Svømmeklub/HSK). Engagementet i svømmeklubben dækkede hele familien og jeres døtre blev også værdsatte trænere i klubben, og derudover har I haft mange forskellige svømmere boende i jeres kælder, hvor I kærligt har delt jeres hus og køleskab med dem, og taget jer af dem. I blev bedt om at bygge en konkurrenceafdeling op - udvalg, forældreengagement, arrangementer med mere, og det gjorde I så. Lidt i sjov blev det sagt, at Anne Marie passede bestyrelsen og Jørn resten. I har gjort jer selv kendte og respekterede i dansk svømning, og har været med til at skabe respekt og anerkendelse for HSK allerede i de unge år. I skabte grundlaget for at HSK i dag er en naturlig samarbejdspartner når der skal arrangeres store events. Sammen har I været officials, siddet i eliteudvalg, konkurrenceudvalg, stævneudvalg og bestyrelse. I har arrangeret Christiansborg, Danish Open, EM, livredningsstævner - og stadig givet en hånd med, når klubbens yngste svømmere fra svømmeskolen skulle prøve kræfter med stævner for første gang.

Se æresmedlemmer for Hovedstadens Svømmeklub og Hermes her.

 

Tak til Kim Natour Svendsen for indsatsen i bestyrelsen