Lav verdens største blå idrætsanlæg i København

Skrevet af

Allan Nyhus.

D. 1. oktober 2021.

Kategori: Formandsblog

Skal vi ikke lave verdens største blå idrætsanlæg i København? Havet omkring København og kanalerne i København er noget af det reneste vand, man kan tænke sig for en storby. Amager Strandpark er en succes uden sidestykke og havnebadene tiltrækker tusinder af mennesker og opmærksomhed fra nær og fjern hvert år.

Dykning, svømning, sejlads, roning, kajak, vinterbadning og en masse fantastiske events er blot nogle af de mange aktiviteter som havet i og omkring København bliver brugt til, til stor glæde for byens borgere og frivillige foreningsliv.Hvad Eiffeltårnet er for Paris, er kanalerne og det rene vand for København.

Med vandet som facilitet, kan vi skabe et fantastisk ungdomsarbejde i vores idrætter. Københavns Havn har potentialet til at blive verdens største idrætsanlæg. En stor blå facilitet andre hovedstæder vil kaste nysgerrige blikke efter.

Vi har brug for tilgængelighed til vandet. Vi har behov for blå faciliteter i alle områder af København og i alle tilfælde skal sikkerheden være i top.

Du kan læse hele oplægget her

Fælles oplæg fra den Blå Gruppe i København

Sammen med en række forening og idrætsforbund har Hovedstadens Svømmeklub udarbejdet oplægget om Verdens største blå idrætsanlæg i København. Vi kalder os den blå gruppe i København. 

Hvad er blå faciliteter?

Den Blå Gruppe har identificeret en række områder i Københavns Havn hvor der er oplagt at placere blå faciliteter. 

Blå faciliteter er havsvømmebaner (100-200 meter) til Open Water svømmerne og flere svømme- og badezoner til vandglade Københavnere. Det er også områder hvor sportsdykkerne kan forlyste sig. 

Det er faciliteter med omklædning, idrætszoner de blå idrætsgrene kan dele, eks. med omklædning og med mulighed for låse skabe. Blå faciliteter er også landplads til opbevaring af joller og kajakker og det er moderne kajanlæg der ikke ødelægger bådene.

En bane til kajakpolo, en vandpolobane eller et udspringsanlæg er også oplagte blå faciliteter, der vil tiltrække et stort antal københavnere. Faciliteter til livredningssporten er mulighed for udstyr i en container eller et ”rigtigt” lokale, da udstyr kan blive ødelagt i de varme containere om sommeren. Kaproningen mangler roligt vand i 1100 meters længde til træningsformål.