Ventelisterne til idræt bare vokser og vokser

Skrevet af

Allan Nyhus.

D. 1. oktober 2021.

Kategori: Foreningen

En undersøgelse gennemført af DGI Storkøbenhavn viser at ventelisterne til idræt bare vokser og vokser. Det gør den også i HSK. 

Det er godt der er behandlingsgaranti i sundhedssystemet, det bliver der brug for med de generationer af børn og unge der ikke kan dyrke idræt og få bevægelse ind i dagligdagen fordi der er ventelister til idræt i København og på Frederiksberg. 

I Hovedstadens Svømmeklub har vi gennem mange år fortalt om de lange ventelister til svømning. Vi har i flere år haft over 1.000 børn og unge stående på betalte ventelister til vores svømmetilbud. Børn og unge der gerne vil lære at svømme. Aktuelt er vores venteliste vokset til over 1.500 i skrivende stund. 

Vi har også i flere år påpeget løsningen, den er er simpel: Byg flere svømmehaller. Senest har vi fortalt om det i vores oplæg Hovedstaden mangler vand, som du kan finde her

Ventelisterne til idræt spreder sig

Nu ser det desværre ud til at ventelisterne også spreder sig til andre grene af idrætslivet. DGI Storkøbenhavn har lavet en undersøgelse der bekræfter at ventelister til idræt er et udbredt fænomen i København. 

Det kan man læse mere om hos DGI StorKøbenhavn eller i denne artikel fra Berlingske

Blandt hovedresultaterne i den nye undersøgelse er blandt andet, at hele 68,2 pct. af de adspurgte forældre har oplevet, at deres barn/børn står eller har stået på venteliste til en idrætsforening i Københavns Kommune. I 2018 var denne andel ”kun” på 55,5 pct. af respondenterne.