Katrine Cohen.

D. 22. marts 2017.

Kategori: Vandpolo

HSK's damespillere sikrede sig to vandpolosejre søndag eftermiddag i Bellahøj, hvor de spillede mod svenske LUGI og fynske Tommerup svømmeklub.

3. runde af dameligaen i vandpolo blev spillet på HSK's hjemmebane i Bellahøj svømmestadion, hvor børne- og ungdomsholdet var mødt talstærkt op for at støtte holdet. Her skulle holdet forsøge at rejse sig efter sidste uges nederlag i Tommerup, hvor de tabte snævert 9-10 til de danske mestre. Og det endda uden en træner på kanten, for træner Aslak Lyster var syg.

I første kamp var mod Tommerup, var der mødt 12 kvinder op- alle høje på at holde deres pointlighed med HSK i toppen af ligaen. HSK har tidligere haft problemer med at score på den dygtige landsholdsmålmand hos TSK, og de yngre og hurtige TSK spillere kan også være en udfordring. Men HSK spillerne tog det køligt og fik sat tre scoringer ind i løbet af de første fire minutter. Sådan endte
1. periode, så det var med ro på, at spillerne tog en snak i pausen under ledelse af Karina Dyresberg Bøckhaus, der er holdets playmaker.

2. periode begyndte med en dum udvisning, der satte Martina Zrust på bænken resten af kampen. Men det satte ikke HSK i stå, for der blev scoret 3 mål i rap derefter. Især Mette Eskelund på 2m var skarp med 3 af de 6 mål, som HSK førte med. Med to minutter igen af perioden fik TSK endelig scoret og perioden endte 7-1.

Derefter satte TSK pres på i kampens næstsidste periode, så perioden blev fattig på mål og endte 8-2. I 4 periode var de unge spillere fra TSK dog løbet tør for strøm på en bane der er meget større end deres egen i Tommerup, så HSK sejlede sejren sikkert hjem med endnu to scoringer og et slutresultat på 10-3. Dermed står holdet meget stærkt inden DM-finalen d. 10/06 i Odense.

HSK spillede den anden kamp den dag mod det forholdsvis nye og uerfarne hold fra Lund, LUGI. Her endte kampen 21-2 til HSK efter ren dominans. Det var dog en kamp, der blev spillet med god stemning, og det afspejlede sig da også i de meget få udvisninger - kun to i alt.