Uddannelsesforløb for 7.-9. klasses-elever i Tingbjerg er nu afsluttet

D. 11. maj 2017.

Kategori: Foreningen

Hovedstadens Svømmeklub har i samarbejde med Københavns Ungdomsskole og DGI tilbudt et uddannelsesforløb i Tingbjerg til elever på Tingbjerg Heldagsskole og Brønshøj Skole. Stort tillykke til elverne, der nu har gennemført uddannelsesforløbet som begyndte i september 2016.

Hovedstadens Svømmeklub har i samarbejde med Københavns Ungdomsskole og DGI tilbudt et uddannelsesforløb bestående af et valgfag og efterfølgende praktik samt mentorforløb i svømmehallen. Uddannelsesforløbet blev tilbudt til 16 elever fra 7.-9. klassetrin på Brønshøj Skole og Tingbjerg Heldagsskole.
Målet med uddannelsesforløbet var at nå unge, der har interesse for træneropgaven og involvere dem i idrætslivet i Hovedstadens Svømmeklub. Eleverne blev igennem forløbet undervist i teori og praksis og skulle selv afprøve forskellige øvelser, både i klasselokalet og i svømmehallen.

I september 2016 startede valgfaget, som foregik på Tingbjerg skole og i Tingbjerg Skolesvømmehal. I løbet af de 12 uger valgfag lærte eleverne om socialt ansvar, konflikthåndtering, svømmepraksis, livredning og selvredning og børns udvikling. Eleverne lærte også at en god hjælpetræner skal være rollemodel for børnene og være med til at gøre svømmeundervisningen sjov og lærerig.
Efter afsluttet valgfag, blev eleverne tilbudt et praktikforløb som kørte yderligere 12 uger. Her deltog eleverne i undervisningen af børn, sammen med andre hjælpetrænere og svømmetrænere på holdene. Dette for at klæde eleverne på til at varetage en fast hjælpetrænervagt i klubben.

Uddannelsesforløbet kørte fra september og sluttede i udgangen af april. I perioden har eleverne har fået en stor indsigt i foreningslivet.
10 elever gennemførte uddannelsesforløbet og efterfølgende arrangerede vi en afsluttende dag, hvor vi evaluerede hele forløbet og delte erfaringerne fra praktikken. Derudover modtog eleverne HSKs hjælpertrænerdiplom og DGIs Unge i Front – Trænerspiren diplom.
DGI diplomet åbner nye døre i det danske foreningsliv, da uddannelsen giver eleverne mulighed for at varetage en hjælpetrænerrolle i andre idrætsforeninger. To af eleverne har bl.a. talt om, at de vil være frivillige hjælpetrænere i den lokale fodblodklub.

I Hovedstadens Svømmeklub er de 10 elever blevet tilbudt en fast hjælpetrænervagt. De fleste fortsatte på drenge- pigeholdene i Tingbjerg, mens andre fortsatte i Hyltebjerg Skolesvømmehal, i Damsøbadet og Hillerødgade Bad og Hal.

Hovedstadens Svømmeklub har haft stor succes med uddannelsesforløbet og til september ser vi frem til at tilbyde samme forløb til nye elever fra Brønshøj Skole og Tingbjerg Heldagsskole.