Uddannelse er vejen til god undervisning

Skrevet af

Maria Højkrog Andersen.

D. 1. januar 0001.

Kategori: Svømning

Vores trænere og hjælpetrænere har i øjeblikket travlt med at blive endnu klogere.

 

Der er gang i uddannelserne denne sæson. I efteråret bestod 31 af vores trænere "Svømningens Grunduddannelse". Det er en træneruddannelse, vi afholder i samarbejde med Dansk Svømmeunion og DGI. Uddannelsen forløber over to weekender og strækker sig over ca. fire måneder med nogle e-læringsmoduler imellem. Afslutningsvis skal trænerne bestå en hjemmeopgave, før uddannelsen er gennemført.


På uddannelsen arbejder trænerne ikke kun med grundfærdigheder i svømning og stilarterne, men i ligeså høj grad med didaktiske overvejelser, programplanlægning mv. under temaet ”kendetegn for god undervisning”. Både gruppearbejde og videoanalyse er vigtige redskaber i uddannelsen for at gøre den så relevant og praksisnær som muligt.


Det er en spændende proces, som trænerne er igennem og vi er stolte af, at de vil bruge tiden og kræfterne på det.

Også hjælpetrænerne er i fuld gang


I efteråret havde vi både to hold hjælpetrænere i gang på vores interne uddannelse og to hold på uddannelsen, som vi udbyder i samarbejde med Ungdomsskolen på Frederiksberg. HSK Hjælpetræneruddannelse strækker sig over ca. tre måneder og i alt 21 timers undervisning. Deltagerne får både et indgående kendskab til klubben og vores gensidige forventninger, men også en indføring i vores filosofi om svømmeundervisning. Det er vores målsætning, at uddannelsen skal være så praksisnær som muligt. Derfor inddrager vi både prøvekaniner i vandet, videoanalyse, øvelser i vand og på land. Desuden indeholder uddannelsen en session med såkaldte mentorer, som er rutinerede hjælpetrænere, der deler ud af deres viden.

Vi har stor succes med at holde disse uddannelser internt, sådan at hjælpetrænerne kan få et godt kendskab til vores store organisation. Vi er virkelig stolte af at over 60 hjælpetrænere blev uddannet i efteråret.


Vi fortsætter uddannelserne hen over foråret
Næste weekend starter et nyt hold trænere på deres Grunduddannelse og i februar glæder vi os til at byde velkommen til et nyt hold hjælpetrænere. Vi tror på, at uddannelse er et rigtig vigtigt middel til at kunne levere den bedste undervisning i svømmehallerne hver uge og skabe svømmesport der bevæger.