Tre HSK-svømmere klar til EM i Glasgow

Skrevet af

Lars Sørensen.

D. 2. august 2018.

Kategori: Elitesvømning

Når EM starter fredag 3. august er der tre svømmere fra Hovedstadens Svømmeklub med. Herudover også klubbens cheftræner. Vi har samlet løbsoversigt, gode links og et par kommentarer fra cheftræneren.

Hovedstadens Svømmeklub har tre svømmere med ved EM i svømning i Glasgow. To svømmere, Maria Grandt og Anna Wermuth, som stiller op for Danmark og én svømmer, Alvi Hjelm, som stiller op for Færøerne. Herudover er klubbens cheftræner, Olaf Wildeboer, udtaget som træner for Danmark også. En markant repræsentation som Hovedstadens Svømmeklub er stolte af.

 

Cheftræner Olaf Wildeboer er meget tilfreds med forberedelserne, som er foregået på hjemmebanen på Bellahøj Svømmestadion og i Sverige. Forventningen er, at det bliver svært for HSK-erne er kvalificere sig til semifinalerne (blandt de 16. bedste). Anna Wermuth har en chance i 200 m bryst, hvorimod Maria Grandts hovedløb i 1500 m fri er lidt speciel, fordi der ikke svømmes semifinaler i løb, der er længere end 400 m. Men kampen går for alle tre svømmere mod uret, forbedre placeringer i forhold til startlisterne og dermed efter at svømme deres bedste tider.

 

Stævnet løber fra fredag 3. august til torsdag 9. august. Vi har samlet en oversigt over, hvilke løb hovedstadssvømmere skal deltage i. Der kan sagtens ske ændringer undervejs. En stjernemarkering betyder, at det er løb, som svømmerne er kvalificeret i og som de har 100 % fokus på. Øvrige løb bruges på forskellig vis til fx at forberede et kvalificeret løb eller til at få international erfaring på højt niveau.

 

Fredag, 3. august

Alvi, 400 m fri

Maria, 800 m fri

 

Lørdag, 4. august

Anna, 100 m bryst

 

Søndag, 5. august

Alvi, 200 m medley

Maria, 200 m fri

 

Mandag, 6. august

Anna, 200 m bryst *

Maria, 1500 m fri *

 

Tirsdag, 7. august

Maria, 4 x 200 m fri holdkap

 

Onsdag, 8. august

Anna, 50 m bryst

 

Torsdag, 9. august

Alvi, 400 m medley *

Maria, 400 m fri

 

 

Mere information om EM i svømning i Glasgow

 

Programoversigt

Startlister

EM-program med dansk deltagelse

 

Læs også meget mere om EM 2018 på den officielle EM-side her


Hvornår svømmes der indledende og finaler?
Indledende afsnit 3. – 6. august: 10.30 (dansk tid).
Indledende afsnit 7. – 9. august: 10.00 (dansk tid).
Finaleafsnit 3. – 6. august: 18.00 (dansk tid).
Finaleafsnit 7. – 8. august: 17.30 (dansk tid).
Finaleafsnit 9. august: 17.45 (dansk tid).

Tidsforskellen er én time.

Dansk Svømmeunion vil løbende opdatere med nyt fra EM. Det være sig pressemeddelelser og videoklip på nyhedssitet SvømmeSport (www.svoem.dk) samt opslag på Instagram og Facebook. Følg evt. hashtags #EMSVØM #Glasgow2018