Tre DM-titler til HSK ved Danske Mesterskaber i udspring

Skrevet af

Jonas Enevoldsen.

D. 11. juni 2018.

Kategori: Svømning

Ved weekendens Danske Mesterskaber i udspring vandt Laura Venetia Valore fire medaljer.

 

Ved denne weekends Danske Mesterskaber i udspring stillede HSK for første gang til start med Laura Venetia Valore, der startede i klubben sidste efterår. Laura har det seneste år trænet med det irske landshold i Dublin, så ved weekendens stævne havde HSK ”lånt” Morten Jantzen-Holst som træner.

Godt fire uger før DM blev Laura ramt af en skade under træningen og har derfor ikke kunnet træne sine baglæns roterende spring i de forgangne uger. Det var således med en vis grad af usikkerhed, at hun fløj ind til weekendens mesterskab.

Lørdag skulle der springes 3m konkurrence i junior indledende, senior indledende, junior finale og senior finale. Laura leverede fuldstændig stabilt henover de fire konkurrencer med 192,90, 191,15, 192,55 og 194,80 point respektivt, og efter at have sluttet først i alle fire konkurrencer kunne hun krone sig med titlerne som dansk juniormester på 3m og dansk seniormester på 3m.

Søndag var 1m-dag, og Laura lagde stærkt fra start i de to indledende runder med hhv. 196,90 og 197,85 point. Hvor Laura i lørdagens konkurrencer havde ligget godt 8 point forud for konkurrenterne, så var der i dag godt 23 point ned til andenpladserne.

Det var således med stor selvtillid, at Laura gik ind i pigernes 1m finale og leverede stabilt i de første to spring. Tredje spring gik lidt under pointmæssigt og det gentog sig i både fjerde og femte spring, med et samlet resultat på blot 174,80 point. I feltet af modstandere mødte Laura stærk konkurrence fra Anastasia Derrett, som med et determineret fokus lavede 188,60 point og dermed henviste Laura til en sølvmedalje.

Efter en gang frisk luft og fornyet fokus på opgaven leverede Laura 198,45 point i dagens sidste konkurrence, damer 1m, og kunne med en difference på 27,45 point til andenpladsen tilføje titlen som dansk seniormester på 1m.

En flot weekend, som en skade til trods, viser, hvor stabil Laura er blevet efter sit års træning i udlandet. Om fjorten dage går det løs med Europæiske Juniormesterskaber i Helsinki, hvor Laura skal forsvare de danske farver.