Træningslejr i Sydafrika

Skrevet af

Tine Staun .

D. 20. februar 2017.

Kategori: Elitesvømning

Redigeret 5/3: HSKs førstehold er sammen med svømmere fra Årgang 1 rejst til meget sydlige himmelstrøg på årets første træningslejr. Hårdt arbejde, safaritur og motionsløb er nogle af ingredienserne på den spændende tur.

Rammerne er noget ud over det sædvanlige på denne træningslejr: Universitetsområdet i Pretoria byder både på træningsfaciliteter, overnatning og kost. Og det hele endda i næsten 1300 meters højde. 

Med som trænere er cheftræner Øyvind Røsland, elitetræner Olaf Wildeboer, talentudvikler Christoffer Jørgensen og årgang 2s daglige træner Anne-Marie Appelqvist er med som holdleder.

Trænerne melder, at træningen går som planlagt, og at svømmerne arbejder rigtig godt, selv om nogle stykker har været ramt af sygdom under vejs. Alle kunne dog nyde den indlagte safaritur: Der blev spottet både næsehorn med unge, elefanter, antiloper og giraffer. 

I den forgangne weekend morgen deltog nogle af svømmerne i et 5 km motionsløb på universitetets område; der var medaljer og t-shirts til alle deltagere, og Amalie Falck blev samlet nummer 2 i et skarpt felt!

Kig også med på HSKs facebookside, hvor der ligger mange flere billeder fra turen.

 

Årgangssvømmernes træner, Christoffer Jørgensen, skriver om turen:

Hovedstadens årgang-elite deltog delvist i Førsteholdets træningslejr i Sydafrika, Pretoria. Svømmere og træner stødte til 14. februar fire dage forinden var Førsteholdet ankommet.

En kæmpe oplevelse for svømmerne og god erfaring at få lov at træne med klubbens bedste svømmere. Svømmerne klarede de 14 dage super fint. Der blev gået til stålet i træningen, hygget og slikket sol mellem træningspassene.

Det bliver spændende at følge udviklingen frem mod sommerens mesterskaber hvor der er kvalifikationer til Nordiske Juniormesterskaber på spil.

Svømmerne var udtaget på baggrund af præstationer målt på HSK-udviklingspoint.