Teknikken i fokus til FUNdamental 1

Skrevet af

Allan Nyhus.

D. 3. november 2019.

Kategori: Svømning

Sæsonen første FUNdamental stævne foregik vanen tro i Emdrupbadet. Denne gang var der skruet endnu mere op for de tekniske øvelser. Læs mere om stævnet og se billeder. 

Fundamentals eller FUN, er en serie på tre stævner over en sæson, hvor det handler om at svømme med god teknik i de almindelige løb og desuden gennemføre en række teknik øvelser. Ved årets sidste stævne, FUN3, bliver der kåret de svømmere, der på tværs af alle tre stævner har scoret flest teknik point. 

I Hovedstadens Svømmeklub ønsker vi at udvikle vores svømmere til at være alsidige i alle svømningens elementer. Vi ønsker, at udvikle et miljø som udklækker teknisk dygtige svømmere, da vi tror på, at et højt teknisk niveau og at færdigheder inden for alle stilarter giver de bedste svømmere på lang sigt.

Stævnerækken FUNdamental er derfor opbygget på dette grundlag og vil være en fast del af svømmernes svømmekarriere gennem teknikskolens tre niveauer til og med talent 3 holdet.

For de nyeste svømmere har FUNdamental også til formål at vænne dem til at begå sig i stævnesituationen. Det er kun svømmere fra Hovedstadens Svømmeklub, der deltager og svømmerne vil derfor få en tryg og rar oplevelse med deres første møde med svømningens stævneverden.

I denne sæson er der skruet endnu mere op for de tekniske og sjove øvelser, således svømmerne kun svømmer 1 løb hver pr. stævne. Resten af stævnet er baseret på øvelser, hvor svømmerne skal igennem 6-8 øvelser i vand og på land. Formålet er, at svømmerne i højere grad fokuserer teknikken frem for at komme først og tænke på tider.

Således bestod stævnet denne gang bl.a. af blyantshop, flyde på ryggen, glid til 0, baglæns kolbøtte, sidde på hug og mange sjove og teknisk udfordrende øvelser. 

Omkring 100 børn og 35 frivillige forældre deltog i stævnet. Tak til alle børnene for god stemning og tak til alle forældre og frivillige der hjalp til med at få stævnet til at køre glat. 

 

Ryg mod ryg :-) 

Vandslåskamp med træneren 

 Kaste-gribe øvelse 

 Klar til blyantshop 

Samarbejdsøvelse, den ene bruger ben, den anden arme. 

Er vi klar.....? Hvem hopper først...? Hvem venter vi på? 

 Ahh...vi venter på starteren....

Følger spændt med 

Teknik i fokus i T3s 100 meter crawl 

De frivillige tidtagerne var også på pletten

Endnu en vigtig frivillig opgave

Kampråb

Stolte svømmere med diplomer 

Hent holdbilleder i høj opløsning 

Billede 1 

Billede 2 

Billede 3