Svømning i Hovedstadens Svømmeklub og coronavirus

Skrevet af

Lars Sørensen.

D. 4. marts 2020.

Kategori: Foreningen

Retningslinjer for medlemmer og ansatte. 

- opdateret 11. marts - 

Vi er en stor svømmeklub, som dagligt har direkte kontakt med rigtig mange børn, unge og voksne i København og på Frederiksberg. Derfor er det vigtigt for Hovedstadens Svømmeklub at informere om, at vi løbende opdaterer os med Sundhedsstyrelsens retningslinjer ift. coronavirus (COVID-19).

 

Med mindre der kommunikeres direkte til deltagere i en planlagt undervisning, træning, aktivitet, event eller kursus i regi af Hovedstadens Svømmeklub gennemføres aktiviteten. Vi følger udviklingen tæt og efterlever alle krav, råd og retningslinjer fra myndighederne

 

Dansk Svømmebads Teknisk Forening har 11. marts været i kontakt med Sundhedsstyrelsen og har givet svar omkring det varme og fugtige miljø i svømmehallerne.

Har svømmehallens miljø betydning for smitte?
Sundhedsstyrelsen oplyser, at svømmehallens/saunaens varme og fugtige miljø ikke har nogen betydning for virussmitte.

 

Dansk Svømmeunion har 11. marts været i kontakt med Sundhedsstyrelsen. De skriver bl.a. sådan her:

Vi har i dag været i kontakt med Sundhedsstyrelsen (11. marts) og modtaget denne rådgivning. Som situationen er p.t. er der ikke med udgangspunkt i myndighedernes udmeldinger grund til at aflyse undervisning i svømmeskolen, derimod skærper vi vores appel til alle forældre til børn i svømmeskolen om at holde børnene hjemme, hvis der er den mindste usikkerhed omkring, hvorvidt børnene er sunde og raske.

Er du forælder til et barn i svømmeskolen, er budskabet klart: hold et ekstra vågent øje med dit barn før du sender det til svømning. Derved mindsker vi risikoen for, at en smitte kan brede sig blandt alle de, der møder op til undervisning og de, der skal forestå undervisningen.

I svømmeskolerne er vores dedikerede trænere særligt udsatte, idet de har tæt fysisk kontakt med børnene i bassinet over længere tid. Vi skal passe godt på disse trænere og ikke udsætte dem for særlige risici i form af smitte fra svømmeskolens børn.

 

Mandag den 9. marts har Dansk Svømmeunion været i kontakt med Sundhedsstyrelsen. Dansk Svømmeunion skriver sådan her:

Ingen særlig smittefare i klorvand
Ifølge Sundhedsstyrelsen er der ingen grund til bekymring i forhold til at færdes i klorvand. Corona-smitte overføres ikke via klorvand. Og hvis svømmere rammer hinanden i vandet med arme eller ben eksempelvis, vil det heller ikke på nogen måde udgøre en smittefare.

Læs mere på Dansk Svømmeunions hjemmeside.

 

 

Retningslinjen er følgende for alle medlemmer af Hovedstadens Svømmeklub:

  • Er du medlem og deltager aktivt på et svømmehold i Hovedstadens Svømmeklub eller pårørende til et medlem i Hovedstadens Svømmeklub, og er du kommet hjem fra rejse i et særligt risikoområde inden for de seneste 14 dage, så opfordrer vi dig til at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger og blive hjemme indtil 14. dag fra udrejse fra risikoområdet. 
  • Sundhedsstyrelsen har derudover anbefalet overfor Hovedstadens Svømmeklub, at børnemedlemmer af svømmeskolen med tegn på "begyndende influenza"/forkølelse, uanset ovenstående rejsemønster, undlader at møde frem til undervisning/træning. Dvs. hvis der er den mindste usikkerhed omkring sundheden, så appellerer vi til alle forældre om at holde børnene hjemme.

Sundhedsstyrelsen oplyser overfor Hovedstadens Svømmeklub, at meget tyder på, at børn i mindre grad er modtagelige for coronavirus og i mindre grad giver coronavirus videre. 

Har I ikke besøgt et risikoområde og føler I jer bare sunde og raske, glæder vi os bare som altid til at se jer til svømmeundervisning og træning i klubben.

 

Til orientering har vi indskærpet følgende retningslinjer for vores trænere, hjælpetrænere og andre ansatte:

  • Ansatte i Hovedstadens Svømmeklub, der er udrejst fra et af de særlige risikoområder inden for de sidste 14 dage eller som har haft en særlig tæt kontakt til en smittet eller dennes pårørende, skal kontakte egen læge og skal blive hjemme fra arbejde indtil 14. dag fra udrejse fra risikoområdet. Kontakt også straks din nærmeste leder. 
  • Ansatte i Hovedstadens Svømmeklub med symptomer som feber, hoste eller åndenød, og som er udrejst fra et af de særlige risikoområder inden for de seneste 14 dage, skal selvisolere sig og telefonisk kontakte læge med henblik på visitation til undersøgelse for coronavirus (COVID-19). Kontakt også straks din nærmeste leder.

Klubben håndterer dagligt en tæt og løbende kontakt med vores mange medarbejdere. Vi efterlever og håndterer hver dag myndighedernes krav til håndtering af medarbejdere med kontakt til særlige risikoområder.  

Listen over særlige risikoområder findes på www.sst.dk/corona og opdateres løbende. Her findes også gode råd til forebyggelse og yderligere information. Yderligere finder der også information på www.coronasmitte.dk 

 

Husk i øvrigt de gode råd om forebyggelse fra Sundhedsstyrelsen.

  1. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  2. Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder
  3. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
  4. Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
  5. Vær opmærksom, når du er på steder med tæt kontakt til mange mennesker

 Luftvejsinfektioner, som ny coronavirus, spreder sig bl.a. via håndtryk, overflader eller små dråber fra hoste og nys. Og det er det, de fem gode råd skal være med til at forhindre.