Svømmeskolen starter sæsonen med at blive ”AquaReady”

Skrevet af

Maria Højkrog Andersen.

D. 24. august 2016.

Kategori: Svømning

Når alle børnene i svømmeskolen starter på deres nye svømmehold torsdag d. 1. september, vil de yngste niveauer fra forældre/barn hold til øvet komme til at møde et nyt koncept, hvor holdene vil indgå i et fast forløb de første fire undervisningsgange, som er planlagt for hele niveauet. 

 

Vi kalder konceptet ”Aquaready – en sikker start på svømmeundervisning”. 
Formålet med dette koncept er, at give alle børnesvømmere en tryg og god start på svømmesæsonen. Vi tror på, at en tryg start i høj grad er afhængigt af et trænerteam, som er nærværende og har masser af overskud. Derfor har vi på forhånd lavet undervisningsprogrammerne for de første fire undervisningsgange.

Øvelsesvalget i AquaReady tager udgangspunkt i basisfærdigheder, som skal klargøre børnene til svømmeundervisningen resten af sæsonen. Øvelserne handler i høj grad om selvredning, sådan at børn, trænere og forældre kan føle sig trygge og sikre ved barnets færden i vand. Hvis man ved at et barn f.eks. selv kan gribe fat i et flydemiddel, kravle op over en kant, lægge sig på rygge og flyde eller træde vande, så kan man med ro i sindet lave en masse sjove og udfordrende aktiviteter i vand. På den måde sikrer AquaReady at alle kommer godt fra start.

AquaReady giver mere rum til, at forældre kan følge med end hvad klubbens tradition tidligere har været. De første tre undervisningsgange i sæsonen, holder vi dermed forældredage. Derefter vinker vi farvel til alle forældre og fortsætter med forældredage første gang efter de længere skoleferier som efterårsferie og juleferie. Dette gør vi for at give utrygge børn en rolig start og forældre et bedre indblik i vores svømmeundervisning.

Vi glæder os til at skyde sæsonen i gang torsdag d. 1. september.