Svenske Marcus Åradsson bliver ny elitetræner

Skrevet af

Lars Sørensen.

D. 22. maj 2021.

Kategori: Svømning

Fra 1. august kommer Marcus Åradsson til at stå på bassinkanten som ny elitetræner for eliteholdet. Marcus supplerer dermed trænerteamet bestående af cheftræner Olaf Wildeboer, assisterende elitetræner Pedro Prazeres og deltidsassistenterne, Morten og Synnøve. 

Marcus kommer fra et job som chef- og elitetræner i svenske Järfälla, som ligger tæt på Stockholm. Det seneste år har Marcus færdiggjort sin bachelor i idræt på Gymnastik- & Idrottshögskolan i Stockholm.

Marcus er 30 år og har i sin trænerkarriere bl.a. arbejdet i MKK i Malmø, et år i australsk svømning og senest syv år i Järfälla. I Järfälla opnåede Marcus bl.a. at blive årets junior- og årgangstræner i Sverige, at hans svømmere vandt medaljer ved EM for juniorer, VM for juniorer og Nordiske Junior Mesterskaber.

Marcus siger selv om ansættelsen: - Jeg ser virkelig frem til at blive en del af en professionel klub som Hovedstadens Svømmeklub, få en masse trænerkollegaer som brænder for svømning og sidst, men ikke mindst, til at arbejde med de mange dygtige og hårdtarbejdende svømmere fra eliteholdet.

Marcus beskriver sig selv som en træner, som er målrettet, rolig og procesorienteret. Han siger videre om sig selv, at det han værdsætter mest, er hverdagsarbejdet på bassinkanten, det langsigtede arbejde og se svømmerne udvikle sig og i sidste ende at få dem til at svømme stærkt.

Cheftræner Olaf Wildeboer siger om ansættelsen: - Vi har i Marcus fået en træner med på holdet, som holdnings- og værdimæssigt er et super godt match for klubben. Marcus har leveret resultater på de niveauer, som vi også skal levere resultater på, men Marcus tilgang til trænerjobbet er også et godt match for klubben. Derudover glæder jeg mig til, at Marcus og jeg sammen kan videreudvikle svømmerne på eliteholdet.

Klubdirektør Lars Sørensen siger videre: - Marcus har flotte resultater på sit CV, men det er primært personen Marcus, som vi har set, vil passe godt ind i klubbens næste udviklingstrin. Marcus er en rolig og systematisk træner, som har blik for hele holdets udvikling og som funderer sin trænergerning på principper og værdier, som er i balance med Hovedstadens Svømmeklubs.

Marcus flytter med sin kæreste til Malmø, hvor han er født og opvokset og har sin familie. 

Ansøgerfeltet til elitetrænerjobbet har været stærkt og bredt. Klubben har modtaget rekordmange ansøgere og med de mest egnede ansøgere er der afholdt samtaler af flere omgange.