Stor sejr til HSK ungdomsvandpolo

Skrevet af

Katrine Cohen.

D. 5. februar 2019.

Kategori: Vandpolo

Ord som episk, legendarisk eller heroisk står ikke mål med den præstation, vi var vidne til til Lystrup cup 2019. I weekenden d 1-3 februar var HSK stærkt repræsenteret ved årets første vandpoloturnering i år 2019 - Lystrup cup. 

Ialt 35 spillere var afsted fordelt på 3 hold, U11, U13 og U15. 

Der blev henover lørdag og søndag spillet 17 kampe fordelt på de tre hold, og det var de bedste kampe i HSK historie for børne- og ungdomsvandpolo, der endda resulterede i bronzemedalje for U11’erne.

Stemningen var høj, og alle heppede med, når der blev spillet HSK kampe, så de store støttede op om de små og de små om de store.U11 havde et relativt nyt hold med som kun har spillet turnering en enkelt gang før, og de fik hjælp af to spillere fra JGI vandpolo og en KVIK spiller. Så de i alt 8 spillere fik kæmpet sig igennem 6 indledende puljekampe, hvoraf den første HSK sejr nogensinde (på børne/ungeafdelingen) kom søndag morgen 17-7 mod Tommerup. Vi kan nok takke KVIK og JGI for to kvikke spillere, der hjalp os på vej, men selv da HSK var nede med to spillere, grundet fairplayreglen, fortsatte scoringerne i vor favør. Kasper (JGI) og Selma holdt skansen. U11 endte som nr 4 i puljen, hvilket kvalificerede dem til bronzekamp som de vandt 10-4 over Lystrup. Det var en fest.U13 havde ikke lige så mange kampe som de andre, men de kæmpede hårdt og spillede godt i de kampe, der var. Det var kampe, hvor der blev spillet godt forsvar, og derfor blev der ikke scoret så mange mål fra modstanderens side. Med 3-4 mod Tommerup, et af de hidtil bedste hold, var humøret højt. Dog blev det til en 4 plads i puljen, og der skulle derfor kæmpes om 7-8 pladsen om søndagen. Her spillede vi mod Lystrup. U13 gik til den med højt humør og gik til halvleg/periode med en føring! Og for 2. gang i HSK historie og for første gang for U13 hold vandt de 3-1 over KVIK, dette viser bare, at der er stort potentiale i de kommende turneringer.Det har førhen været svært for U15 at få nogle mål ind og at modsætte sig de andre hold, hvilket skyldes, at de fleste U15 spillere er startet sent med vandpolo. Men U15 viste, at de nu er nået op på niveau med de andre U15 hold, da de søndag lagde ud med en føring indtil 5-5, hvor Lystrup, som de spillede mod, lagde en ny strategi med en fisker på vores banehalvdel og en strategi, vi desværre ikke havde øvet, og derfor måtte se os slået 8-5, men det var alligevel en formidabel præstation i forhold til tidligere turneringer. Bedste kamp for U15 (bedste nogensinde) blev 5-6 mod KVIK. Det var en meget lige kamp, men KVIK fil én kasse mere end os. U15 har vist, at de nu har store chancer for gode placeringer i 2019. Johan blev vores topscorer på U15 og tog god styring og havde godt samspil med de resterende 18 spillere, et antal der gjorde, at 6 personer måtte sidde over hver kamp, da man kun kan stille med 13 spillere til kampstart. Dette var et hårdt valg for træneren hver gang, da alle viste stor kampgejst og spillede kanon godt.

Alt i alt en konge turnering, og trænere og spillere glæder sig til at se, hvad resten af 2019 har med sig af sejre og nye første gange.

Vil du prøve vandpolo, så skriv til vandpolo@hsk.dk og hør nærmere. Vi har hold fra 8 år til 17 år.