Stærk svømning ved DM - i alt 33 medaljer til HSK

Skrevet af

Lars Sørensen.

D. 23. december 2020.

Kategori: Elitesvømning

I de fire afdelinger af de særligt coronatilpassede DM for juniorer og seniorer har juniorerne vundet 20 DM-medaljer, svømmet 60 A-finaler. DM for seniorer giver 8 seniormedaljer og 5 ungdomsmedaljer og 28 A-finaler. Læs opsamling her. 

Fire meget særlige coronaudgaver af DM-stævner i svømning blev mandag aften afsluttet. Der har været afviklet kortbane DM i stort set hele december. Vi startede i Greve, flyttede til Århus og endte med 8 dages DM i Helsingør. Stævner har været afholdt adskilte, så piger og drenge har haft hver deres DM-afdeling.

Det er gået rigtig godt for Hovedstadens Svømmeklub. Resultaterne er meget flotte og lovende, alle svømmere har markeret klubben flot. Vi har set, at der har været rigtig mange løb, hvor svømmerne har sat personlige rekorder. Faktisk har der været dage og stævneafsnit, hvor svømmerne har sat 100 % personlige rekorder.

Specielt ved DM for juniorer viser vi, at vi nu også har et landets stærkeste juniormiljøer. Det er godt at iagttage efter, at vi i flere år har markeret os som landets stærkeste årgangsmiljø. Apropos årgangssvømmerne på Talent 1, de har også markeret sig super flot ved forskellige stævner og senest fået kvalificeret hele syv svømmere til regionssamlingen, som forhåbentligt kan afholdes i foråret.

Men tilbage til DM. Vi har samlet resultaterne for DM for seniorer og DM for juniorer. Det gør det nemmere at sammenligne med tidligere år. Dog har der i år pga. de særlige coronaregler været begrænsninger. Fx har der ingen holdkapper været og svømmerne har kun måtte svømme ét løb pr. dag.

Ved DM for juniorer kan resultaterne opgøres sådan her:

DM for juniorer

7 guldmedaljer
7 sølvmedaljer
6 bronzemedaljer

60 A-finaler (top 8 placeringer)

Sidste år ved DM junior fik vi i alt fire individuelle medaljer. I år altså 20 medaljer!

 

Ved DM for seniorer kan resultaterne opgøres sådan her:

DM for seniorer

2 senior- og 2 ungdomsguldmedaljer
1 senior- og 2 ungdomssølvmedaljer
5 senior- og 1 ungdomsbronzemedaljer

28 A-finaler