Sæsonens sidste FUNdamental

Skrevet af

Allan Nyhus.

D. 14. maj 2019.

Kategori: Svømning

Den anden søndag i maj, endda på Mors Dag, blev sæsonens sidste FUNdamental stævne afholdt i Emdrupbadet. 

FUNdamental består af 3 stævner, der har fokus på udviklingen af de fundamentale - og svømmetekniske færdigheder frem for at blive nr. 1.

Dette kommer til udtryk ved at svømmerne ikke kun svømmer de klassiske løb, men også deltager i teknikløb, hvor de får point for udførelsen af en specifik øvelse. Til FUNdamental 3, var teknikløbet for Kejserpingvin bronze og sølv en forhindringsbane, mens det for Kejserpingvin guld og Talent 3 var den svære tekniske øvelse baglæns crawl.

Udover teknikløbene blev der svømmet alle discipliner, både bryst, butterfly, rygcrawl og bryst. Og ikke at forglemme medley, som blander alle fire stilarter. 

Alle svømmere var rigtig gode, for nogle var det endda første svømmestævne, men det tog debutanterne i stiv arm og klarede flot. 

Stævnet blev sluttet af med en uddeling af vimpler til alle de seje KP Bronze og sølvsvømmere, samt teknikmedaljer til de KP Guld og Talent 3 svømmere som på tværs af alle tre stævner har fået flest teknik point.

Tak til alle frivillige der hjalp med at arrangere og afvikle stævnet. 

Resultatliste finder du her

 

Startspringet kan antage mange former :-) 

 

En meget koncentreret flok inden starten til rygcrawl 

Butterfly med stil i guldbadehætte 

Teknikløbet for Kejserpingvin bronze og sølv, var et forhindringsløb, hvor man bl.a. skulle kravle over en plade. 

En anden øvelse i forhindringsløbet, var rygsvømning med balancering af en dykkerring

Brystsvømning

Som til alle andre stævner, er det vigtigt at frivillige stiller op og hjælper, således også til FUN. Tak til alle frivillige der hjælp med tidtagning, var dommere, lavede kaffe og kage og i det hele taget bidrog til at afvikle et godt stævne. 

Efter stævnet var der vimpler til KP bronze og sølv og for KP Guld og Talent 3, var der medaljer til de svømmere der havde fået flest teknik point på tværs af sæsonens tre FUN stævner. 

Og så skal der jo ryddes op, men så er det godt deltagerne kan hjælpe til :-)