Opstartsinformation for nye medlemmer i Rymarksvej Svømmehal

D. 16. oktober 2020.

Kategori: Svømning

Vi starter i uge 43, dvs. fra mandag 19. oktober, med svømmeundervisning i den "nye" HSK-hal. Vi har samlet vigtig viden, som bør læses inden I møder til undervisning første gang. 

Vi har tilpasset os coronasituationen, der er færre på holdene og logistikken før, under og efter undervisningen bliver anderledes end I måske har været vant til. Det bliver svømning på en ny måde, som vi kalder ”tilbage i vandet” (#tilbageivandet). Årsagen er, at Hovedstadens Svømmeklub er underlagt stramme coronaretningslinjer fra kommunen, som vi naturligvis efterlever. 

Hjælper vi hinanden med at overholde retningslinjerne, kan vi sikre, at flest mulige får lov til at gå til svømning og ikke mindst, at vi passer på hinanden og reducerer smittespredning.  

#tilbageivandet
Svømmeundervisningen bliver som nævnt anderledes denne sæson, men heldigvis stadig rigtig sjov og lærerig. Sammen skal vi skabe den nye måde at gå til svømning på. De væsentligste og generelle ændringer i alle svømmehaller er:

  • Følg svømmehallens særlige skiltning om antalsbegrænsninger og lokale regler. 
  • Adgang til svømmehal og omklædning er kun tilladt 15 min. før undervisningen starter. Efter undervisning skal svømmehal og omklædning forlades hurtigst muligt. 
  • "To tryks afvaskning” under bruseren før undervisning. Ét tryk til at gøre dig våd, sæb dig herefter ind og ét tryk til at skylle dig. Det gør det muligt for flere at kunne nå rettidigt frem til undervisningen.
  • Ingen brug af brusere efter undervisning. Gå direkte i den tørre del af omklædningen, tør dig, tag dit tøj på og forlad svømmehallen hurtigt. Det gør det muligt for flere at kunne nå rettidigt frem til undervisningen. 
  • Vi anbefaler brug af badehætte, så hårvask før undervisning undgås og tiden i bruseren reduceres.
  • Tag dit tøj med ind i svømmehallen. Husk en pose eller taske med dit navn på. 
  • Begræns forældretilstedeværelse i omklædningsrum og øv dit barn i at kunne klare omklædningen selv. Det gør det muligt for flere at kunne nå rettidigt frem til undervisningen. Del gerne ansvaret, så én forældre kan hjælpe 2-3 børn i omklædning og brus.
  • Ingen forældre inde i svømmehallen. Vi tager os godt af jeres børn inde i svømmehallen. Når undervisningen er slut, må forældre gå i omklædning for at modtage deres børn og hjælpe med at få tøj på. Forældre der deltager på forældre/barn hold må naturligvis stadig komme med i svømmehallen.  
  • Omklædningsrum er ikke opholdsareal. Har du hjulpet dit barn i omklædning, skal du bagefter hurtigt forlade omklædningen.
  • Alle medlemmer på børnehold får den første uge udleveret et farvet gummiarmbånd. Armbåndet udleveres ved ankomst til svømmehallen. Armbåndet skal I beholde og medbringe til hver undervisning. Det er vigtigt, at du/dit barn på forhånd har styr på holdets holdnavn. Armbåndet fortæller trænerne inde i hallen hvilket hold, barnet skal svømme på og hvor barnet skal vente inde i svømmehallen. I kan se farven på holdet på holdets side på hsk.dk, eller I kan se farven på den kvittering, som I modtog ifb. med tilmeldingen. 

Du kan læse mere om de særlige forhold og den logistik der gælder for Rymarksvej Svømmehal her. Når du klikker på linket, kan du også læse mere om, hvordan vi styrer logistikken inde i svømmehallen med gummibåndsfarverne. Adgangsforholdene er lidt kringlede, kig derfor vores vejledning igennem inden første undervisning.  

Vi forudser, at I risikerer at nå forsinket frem til undervisningens start pga. trængsel og ventetid ifb. med adgang til svømmehallen. Det er helt fint. Det er vores trænere forberedte på. Undervisningens fokus de første uger er, at skabe tryghed og ro. Vi kalder det AquaReady. Da forældrene ikke er med i svømmehallen, tager vi det ekstra roligt. Overordnet arbejder vi de første uger med en 10-15-5 tilgang. 10 min. introduktion, 15 min. undervisning og 5 min. afslutning. 

Vi er ekstra synlige i opstartsugerne
Vi har ekstra personale i hallen og uden for selve svømmehallen. Det har vi i opstartsugerne og indtil vi kan se, at de nye #tilbageivandet retningslinjer fungerer godt. Det betyder, at en række områdeansvarlige og trænere vil være at finde i og omkring svømmehallen. Vi vil gøre vores bedste for, at I får en god opstart og at logistikken kommer til at fungere godt. Vi håber, at I også vil være klar til den nye måde at gå til svømning på. 

Kan I ikke finde en person i en klubtrøje, og har du et spørgsmål, så kontakt bare os i administrationen.

Vi anbefaler også, at I læser velkomstinformation om børnehold her.

 

LIDT FLERE GODE OPSTARTSRÅD

Omrokeringer på holdniveauerne
For, at du skal få den bedst mulige undervisning, har vi løbende fokus på at få vores medlemmer placeret på et passende niveau. Dette for, at du bliver udfordret og udvikler dine svømmefærdigheder. Omrokeringer vil udelukkende blive håndteret fra administrationen på baggrund af anbefalinger af træneren. Omrokeringer kan ske løbende. Men hav lidt tålmodighed og vent og se, hvordan de første 2-3 gange forløber. Der er i år færre muligheder for at omrokere. 

Forældredage
Normalt har vi forældredage, hvor forældre kan følge børnenes undervisning. De er alle aflyst indtil videre. Forældre må ikke opholde sig inde i svømmehallen, når vi underviser. Årsagen er, at vi har coronabegrænsninger på, hvor mange personer vi må være i svømmehallerne. Vi bruger vores antal på at have så mange svømmere og trænere som tilladt inde i svømmehallerne.  

Medlemssystem og din profil – vi benytter os af dine kontaktinformationer, både mail og mobilnummer
Medlemmer er selv ansvarlige for, at Hovedstadens Svømmeklub altid har de opdaterede kontaktdetaljer på profilen på www.hsk.dk. Al vores information udsendes pr. mail, derfor er det vigtigt, at det er den rigtige mailadresse, der er registreret. I tilfælde af akutte aflysninger benytter vi os også af sms, så du skal også have et mobilnummer registreret på profilen.

 

For at holde dig opdateret
Tilmeld dig evt. vores nyhedsbrev på www.hsk.dk og følg Hovedstadens Svømmeklub på Facebook og på Instagram

 

Flere spørgsmål?
Tjek vores ofte stillede spørgsmål og hold dig løbende opdateret om Hovedstadens Svømmeklubs coronatiltag

…eller kontakt os på: Bernhard Bangs Alle 41, 4., 2000 Frederiksberg – telefon 3871 0940 – [email protected] 

Administrationens telefontider: mandag kl. 13.00 – 17.00, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 09.30 – 12.30.

 

Vi glæder os til at se jer i svømmehallerne. 

 

Gode svømmehilsner
Lars Sørensen
Klubdirektør

 

PS. Mangler du en badehætte, klubtrøje, træningsdragt eller shorts, tjek da vores webshop på: www.hsk.sportyfied.com, her er masser af forskelligt klubtøj.

Badetøj kan købes til særlige klubpriser hos Svømmespecialisten på www.swimshop.dk Brug rabatkode: 19HOVST og du får 20 % rabat.