2 x DM for årgangs- og juniorsvømmere, opsamling, masser af medaljer

D. 30. juni 2016.

Kategori: Elitesvømning

Det gik over alt forventning ved DM for de to yngste grupper af svømmere. Overraskende mange medaljer og 3’er i holdkonkurrencen.

DM for juniorer

Ved DM for juniorer havde vi 5 drenge og 5 piger med og deltog i 16 A-finaler og 11 B-finaler. Det blev til to sølvmedaljer og to bronzemedaljer. Ud af de 72 starter fra 40 % personlige rekorder.

Det er svært at fremhæve nogen, men Andreas Vestergaard skiller sig dog ud. Han svømmer A-finaler i alle sine løb, vinder bronze i 400 m fri, 4. plads i 200 m fri og 5. plads i 100 m fri; og så sætter han store personlige rekorder i alle sine løb.
Mathilde Hager gør det også godt i sine løb. Hun vinder sølv i 50 m fri og 100 m bryst og en bronze i 50 m bryst, også Mathilde sætter personlige rekorder i alle sine løb.

Der var også flotte præstationer bag alle de mange A-finaler til svømmere som Eva Olsen, Vera Staun, Luna Donde Feilberg og både drenge- og pigeholdkapperne.

Herudover bør det også nævnes, at Giano Grillo, kun deltog en lille smule ved DM for juniorer. Giano deltager ved EM for juniorer i næste uge i Ungarn, og har derfor sparet sig hele konkurrencen igennem og trænet med fokus på EJM. Alligevel vinder han en bronze i 100 m fri. Josefine Strand Nielsen var ude af konkurrencen før den kom i gang pga. blindtarmsbetændelse.

Trænerteamet, Olaf og Øyvind, er således godt tilfredse, selvom de gerne havde set, at andelen af personlige rekorder var højere. De fleste juniorsvømmere deltager også ved DM for seniorer.

DM for årgangssvømmere (DÅM)

I alt blev det til suveræne 20 medaljer, 31 A-finaler og 10 B-finaler og en høj andel af personlige rekorder. Den yngste gruppe svømmer ikke finaler, så her er kun medaljerne talt med. Til sammenligning vandt klubben sidst år 5 medaljer, dog i en lidt anden type konkurrence med færre aldersgrupperinger.

Meget vigtigt for hele konkurrencens samlede resultat og udbytte for klubben, så ender vi sammenlagt som nr. 3 i den nyetablerede holdkonkurrence ved DÅM. En placering der måler på placeringer i top 12, og dermed ikke kun medaljer. Vi har altså en stærk og flot bredde af svømmere på vej i klubben. Det er mange forskellige svømmere der har biddraget til medalje- og pointhøst.