Nye corona restriktioner kan lukke svømningen

Skrevet af

Allan Nyhus.

D. 30. november 2020.

Kategori: Formandsblog

Der er nye restriktioner på vej for at dæmme op for coronasmitten. De restriktioner rammer måske også forenings- og fritidslivet og vil i givet fald lukke for svømningen året ud i HSK. 

Bliver der yderligere restriktioner for foreningslivet og dermed også svømmesporten, vil det konkret betyde, at vi må lukke for svømningen året ud. Vi kan ikke organisere os ud af flere restriktioner, end vi allerede har gjort. Vi har allerede trukket store veksler på medlemmernes tålmodighed med særordninger, svømning hver anden gang, ingen bad efter svømning osv. Det er vores opfattelse, at det virker.

Foreningslivet er vel nærmest et af de få tilbageværende steder, hvor børn kan mødes i en eller anden form for normalitet. Under corona har vi set, hvordan ensomheden sætter ind hos især børn og unge. Det skal vi gøre alt for at undgå.  

Vi følger corona ekstremt tæt og det er ikke vores erfaring, at smittespredningen sker i svømmehallen. Ved hvert eneste tilfælde af corona vi hører om enten fra medlemmer eller fra myndighederne, bliver hele holdet sendt hjem og kan først komme igen efter en negativ test. Vi er også løbende i tæt kontakt med myndighederne, heller ikke herfra hører vi om, at smittespredningen skulle finde sted i forbindelse med vores undervisning.

Vores formodninger bliver bakket op af tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der viser at kun cirka 3 % af de smittede er blevet smittet i forenings/fritidslivet.

Vi har hver uge 6-7.000 medlemmer igennem sluserne i Hovedstadens Svømmeklub. Vi er Danmarks største idrætsforening. Vi har hver uge mange trænere, der underviser børn, unge og voksne. De har levet op til alle regler og vejledninger og de har gjort det godt. Både medlemmer, trænere og alle vores engagerede frivillige har taget og tager corona meget seriøst og de bidrager til, at vi ikke kan se en dokumenteret smittespredning i svømmehallen, for den er der ikke.

Det håber jeg politikerne tager til efterretning, når de nye restriktioner besluttes inden for de kommende dage.