Nordens bedste vandpolospillere kommer til byen

Skrevet af

Katrine Cohen.

D. 26. september 2017.

Kategori: Vandpolo

Nu med opdateret program. Hovedstadens Svømmeklub er i weekenden 6.-8. oktober værter ved de nordiske vandpolomesterskaber for klubber i Bellahøj svømmestadion, hvor der vil blive spillet vandpolo på højeste niveau.

Det endelige kampprogram ses her.

 

En gang om året mødes de bedste vandpolohold fra Sverige, Norge, Finland og Danmark for at dyste om at blive nordiske mestre, og for første gang sker det nu i Danmark, når Hovedstadens Svømmeklub er vært ved turneringen i Bellahøj svømmestadion d. 6.-8. oktober.

Hovedstadens svømmeklub deltager selv med to hold – det ene er de danske DM damemestre, der overbevisende tog guldet hjem i juni, og det andet er de danske sølvvindere på herresiden, hvor klubben har et fælles hold med KVIK i Kastrup. Begge hold har store forventninger til dette års turnering, for dameholdet vandt sølv ved nordiske sidste gang de deltog, og herreholdet blev nummer 4 i 2016.

Af andre hold kan nævnes de danske DM herremestre FREM Odense og svenske Järfälla, der begge netop har været i Prag for at spille EU Nations Club Cup for Men, der er den europæiske turnering for de bedste klubhold. Her vandt FREM sølv, og de må derfor siges at være blandt favoritterne til at tage det nordiske guld med hjem til Odense. I alt deltager 8 herrehold og 4 damehold i turneringen i Bellahøj.

Turneringen begynder fredag aften kl. 18 med herrekampene, hvor HSK/KVIK åbner turneringen mod svenske Järfälla. Dameturneringen begynder lørdag morgen kl. 8.15, hvor HSK spiller mod Turun Uimarit fra Finland. Der er gratis adgang for alle hele weekenden.

 

Info om Nordiske vandpolomesterskaber for klubber

Tid: Fredag 6. oktober – søndag 8. oktober

Sted: Bellahøj Svømmestadion

Gratis adgang

Kontaktperson: Katrine Cohen, tlf. 26968833

Facebook: https://www.facebook.com/events/1474292302627433/?fref=ts

 

Hele programmet kan ses her.

 

Hvad er vandpolo?

Vandpolo er en holdsport, som minder om håndbold, men foregår i vand. Hvert hold har syv spillere i vandet (fem-seks for børn), heraf en målmand. I hver ende af bassinet, som udgør banen, er der et vandpolomål. Målet minder mest om et håndboldmål. Spillet går ud på, at to hold spiller mod hinanden og forsøger at score så mange mål som muligt i det modsatte holds mål. Bolden skal gribes og afleveres med en hånd, og der må i princippet scores på alle måder. En kamp bliver spillet over 4 perioder af 8 minutters effektiv spilletid. En kamp tager normalt mellem 50 og 60 minutter.

Vandpolo er opstået sideløbende i USA og England. Sporten har fået sit navn fra den tidlige amerikanske variant, hvor man sad på tønder, og slog til bolden med en stav som i almindelig polo.

I England opstod spillet som en version af rugby i vand i midten af 1800-tallet, men udviklede sig hurtigt til et håndboldlignende spil, og det er denne engelske version vi kender i dag, og som har været på OL-programmet siden 1900.

HSK vandpolo er vokset de sidste 2 år, så klubben nu har et børnehold, et ungdomshold, et U23 hold, et mastershold og to elite-hold.