Niels-Jørgen Jørgensen bliver ny cheftræner i Hovedstadens Svømmeklub

Skrevet af

Lars Sørensen.

D. 28. juni 2021.

Kategori: Elitesvømning

Fra 9. august bliver det Niels-Jørgen Jørgensen, der kommer stå i spidsen for klubbens ambitiøse elitesatsning.

Niels-Jørgen har i tæt på ti år arbejdet som cheftræner i Kvik Kastrup og før det som cheftræner i AGF.

Med Niels-Jørgen som ny cheftræner har klubben sikret sig en af dansk svømnings mest erfarne og succesrige trænere. Niels-Jørgen er 56 år og har i sin trænerkarriere levere svømmere til VM, EM for seniorer og juniorer og EYOF og selv været udtaget som træner til de samme mesterskaber. Kvik Kastrup og AGF har under Niels-Jørgens ansvar markeret sig med stærk og flot udvikling og været blandt landets allerbedste på årgang, junior og seniorniveauerne. Niels-Jørgen er uddannet på ITA-niveau, hvilket er det højest opnåelige træneruddannelsesniveau i Danmark.

Om sin ansættelse som cheftræner, siger Niels-Jørgen: - Der er mange ting, som jeg ser frem til at arbejde med i Hovedstadens Svømmeklub. Men særligt kombinationen af arbejdet med en stærk talentudvikling, hvor vi selv udvikler svømmerne fra start til slut, ser jeg frem til. Jeg ser også frem til, at vi pga. set-up’et i klubben vil være i stand til at kombinere talentudviklingen med udvikling af elitesvømmere til internationalt seniorniveau, hvor alle svømmere i fødekæden kommer til at kunne lære af hinanden og udvikle sig sammen.

Niels-Jørgen siger yderligere om ansættelsen: - Jeg glæder mig enormt meget til at træde ind det stærke organisatoriske set-up som findes i Hovedstadens Svømmeklub. Det gælder både arbejdet med trænerteamet og ikke mindst de mange gode frivillige rundt om konkurrenceafdelingen.

Niels-Jørgen beskriver sig selv som en åben, humoristisk og empatisk person, som samtidig er i stand til at træffe de nødvendige beslutninger og skære igennem. Niels-Jørgen beskriver sig selv som limen, der binder alle sammen i klubben.

Det er blandt andet de sportslige resultater, som har været medvirkende til, at valget som Hovedstadens Svømmeklubs nye cheftræner er faldet på Niels-Jørgen Jørgensen. Lige så vigtigt er det dog for klubben, at Niels-Jørgen har stor erfaring med organisatorisk udvikling og udvikling af trænere.

Klubdirektør, Lars Sørensen, siger: - Kombinationen af Niels-Jørgens lange erfaring, stærke resultater og indsigt i organisatorisk udvikling af svømmeklubber har været vigtige i beslutningen om, hvem der skulle overtaget ansvaret for klubbens sportslige satsning.

Lars siger videre: - Det har ift. de sportslige resultater dog været lige så vigtigt i samtalerne med Niels-Jørgen, at vi deler en fælles ambition for fremtiden. Hovedstadens Svømmeklub har lige nu landets mest interessante udviklingspotentiale. Det skal Niels-Jørgen hjælpe os med at forløse og vi er enige om, at vi vil skabe nordens stærkeste svømmemiljø og at vi vil kunne konkurrere med Dansk Svømmeunions og Team Danmarks NTC om at skabe internationale seniorsvømmere. Vi har organisering, ressourcer og talenterne til at kunne forfølge den ambition.

Cheftrænerjobbet er blevet ledigt efter, at klubbens nuværende cheftræner, Olaf Wildeboer, har besluttet ikke at forny sin kontrakt. Olaf har taget imod et job som cheftræner på det det spanske svømmeforbunds træningscenter i Barcelona. Olaf fortsætter dog lidt endnu i klubben og vil hjælpe med at starte sæsonen op i august, så det nye trænerteam på eliteholdet får den bedst mulige start. Marcus Åradsson starter også pr. 1. august som ny elitetræner for eliteholdet.

Er der spørgsmål, kan klubdirektør Lars Sørensen kontaktes på tlf. 3114 6178.