Masser af DM-medaljer til Hovedstadens Svømmeklub

D. 28. november 2016.

Kategori: Elitesvømning

Der har virkelig været svømmet stærkt og leveret flotte resultater af hovedstadssvømmerne i de seneste to weekends. Ved DM for seniorer blev det til hele ti medaljer og ved DM for juniorer blev det til fem.

Ved senior DM, der blev svømmet i Esbjerg, var Maria Grandt og Óli Mortensen de store medaljeslugere. Óli vinder guld i både 800 m og 1500 m fri og Maria Grandt vinder guld i 200 m IM. Óli vinder dermed sit første individuelle danske mesterskab og Maria sit andet.

Óli Mortensen med guld i 1500 m fri.

En anden meget værdifuld medalje for klubben var holdkapmedaljen i 4 x 200 m fri for herrer. Her vinder Andreas Vestergaard, Óli Mortensen, Giano Grillo og Alvi Hjelm en flot bronzemedalje.

Bronzeherrerne i 4 x 200 m fri

Lige uden for seniormedaljerækkerne sluttede Vera Staun Hansen i 100 m fly. Her sluttede Vera på en flot og overraskende fjerdeplads. For den præstation fik Vera en sølvmedalje i ungdomskonkurrencen.

Vera med ungdomssølv

Sammenlagt sluttede Hovedstadens Svømmeklub på en flot fjerdeplads i den samlede senior- og ungdomsmedaljekonkurrence. Efter DM blev Maria Grandt udtaget til de Nordiske Mesterskaber, Óli Mortensen til VM på kortbane for Færøerne og Alvi Hjelm til Nordiske Mesterskaber for Færøerne. Held og lykke til de tre skarpe svømmere.

Alt er i alt er trænerteamet på Førsteholdet, Olaf Wildeboer og Øyvind Røsland, godt tilfredse med medalje- og finalehøsten ved DM. Meget overraskende, at vi slutter på en fjerdeplads i den samlede medaljekonkurrence. Dog havde trænerteamet forventet at andelen af personlige rekorder ville have været bedre. Det betyder, at svømmerne skal svømme flere bedste tider hjem når de topper.

Ved junior DM, der blev svømmet på klubbens hjemmebane på Bellahøj, gjorde svømmerne også rigtig flot figur. Her blev det dog til lidt færre medaljer, men til langt flere personligt bedste tider.

I alt vinder juniorholdet fem medaljer. Medaljerne gik til Mathilde Hager, som fik guld i 50 m bryst, til Andreas Vestergaard, der får sølv i 400 m fri og bronze i  200 m fri og til Josefine Strand, der får bronze i både 800 m og 1500 m fri.

Mathilde Hager med guld i 50 m bryst

Lidt modsat seniorsvømmerne, så svømmede hele juniorholdet et DM med store og markante rekordforbedringer.

Den næste store opgave for hovedstadssvømmerne er DM for hold og afvikles i weekenden 17. – 18. december. Her rykkede Hovedstadens Svømmeklub sidste år op i Svømmeligaen og skal i år kæmpe for at fastholde pladsen blandt landet stærkeste svømmeklubber.