Maria Grandt udtaget til VM i Budapest

Skrevet af

Lars Sørensen.

D. 15. april 2017.

Kategori: Elitesvømning

Lidt overraskende, men ret fedt, var Maria blandt de 16 svømmere, som landstræner Dean Boles havde valgt at udtage til sommerens VM. Marias udtagelse er en vigtig milepæl for Hovedstadens Svømmeklub.

Maria Grandt svømmede ved Danish Open en super fin 200 m fri i tiden 2.02.50, hvor hun desværre sluttede på en femteplads, kun 19/100 sekund fra fjerdepladsen. Normalt udtages kun fire svømmere i en holdkap, men pga. tætheden blandt de fem første piger og pga. at Dansk Svømmeunion her 3½ år før OL i Tokyo i 2020 ønsker at satse på lidt bredere grupper af svømmere, ender Maria altså med at få den forjættende VM-udtagelse. Stærkt!

Fantastisk for klubben, at vi nu kan sende vores første danske landsholdssvømmer afsted til VM og naturligvis mest fantastisk for Maria Grandt, som nu får en uvurderlig erfaring med sig på vejen frem i sin svømmekarriere. Stort tillykke til Maria og hendes trænerteam, Olaf Wildeboer og Øyvind Røsland.

Læs udtagelsen på Svømmesport.

Læs omtale i Politiken. 

Vi kan således nu sende to svømmere til VM, da Óli Mortensen allerede er udtaget til VM. Óli repræsenterer Færøerne ved VM i Budapest.