Jette Jørgensen hædret med Dansk Svømmeunions officialspris

D. 14. april 2018.

Kategori: Foreningen

I forbindelse med Danish Open i Bellahøj Svømmestadion lørdag blev Officialprisen 2018 overrakt. Og prisen gik til en person, der har ydet mange års frivillig indsats på området, nemlig Jette Jørgensen fra Hovedstadens Svømmeklub.

Jette har altid været engageret i svømning, både som svømmer og via sin opvækst med to meget aktive forældre, der arrangerede svømmestævner i Nakskov og DUKA stævner på landsplan. Det var derfor helt naturligt for Jette at melde sig som frivillig i klubben, da hendes søn startede som svømmer i GI40 for 15 år siden. En lille overskuelig svømmeklub, som i løbet af de seneste år har udviklet sig til Hovedstadens Svømmeklub – én af Danmarks største idrætsforeninger. Og Jette har været med hele vejen.

Det er således Jette, der igennem alle årene har sørget for tilmelding af officials og svømmere til alle stævner. Derudover er det også Jette, der har styr på klubbens aktivitetsliste, nåletider, klubrekorder, vandrepokalerne med videre.
Det er også Jette, der har været stævnesekretær og brugt utallige weekends ved alle de stævner – både store og små - der er afholdt i klubben i de mellemliggende år.

På landsplan har Jette været fast stævnesekretær ved de mange store stævner klubben har afholdt sammen med Dansk Svømmeunion i Bellahøj, hvor hun fra tidlig morgen til sen aften har haft ansvaret for sekretariatet og alle af- og tilmeldinger ved både DM’er, Danish Open samt nordiske juniorstævner med videre. En stor arbejdsindsats, som altid er gennemført både professionelt, særdeles driftssikkert og med et stort overblik.

Om Officialprisen generelt lyder det: I dansk svømning er vi afhængige af de dygtige officials, som weekend efter weekend træder til i svømmehallerne således, at vi kan afholde stævner og konkurrencer. Hver enkelt official er vigtig og er med til at danne rammen for den velafholdte konkurrence. Officialprisen uddeles til en official, som har markeret sig ved at yde en særlig indsats til gavn for dansk svømning.

Og her må man sige, at Officialprisen 2018 lørdag eftermiddag i Bellahøj Svømmestadion blev givet til en person, der i den grad har fortjent anerkendelsen for mange års indsats.

Et fagligt udvalg har blandt flere rigtig fine indstillinger peget på Jette Jørgensen som en meget værdig modtager af prisen i år. Blandt flere faktorer lægger det faglige udvalg vægt på Jettes rolle som stævnesekretær – en funktion, hvis vigtighed ofte bliver overset. Opgaven udgør en væsentlig officialfunktion ved alle typer af stævner, lyder det blandt andet fra udvalget. 

En meget glad Jette Jørgensen tog imod prisen og den flotte hæder til store klapsalver i Bellahøj Svømmestadion.