Hovedstadens Svømmeklub vinder 13 medaljer ved senior DM

D. 5. november 2018.

Kategori: Elitesvømning

Der blev i weekenden svømmet senior DM på kortbane i Vejle. HSK svømmede det bedste DM på kortbane nogensinde. I alt blev det til 13 medaljer. Tre af guld, fem af sølv og fem af bronze. Herudover bliver klubben sammenlagt tredjebedste klub ved DM i den uofficielle pointkonkurrence

Når EM på langbane starter fredag 3. august er der tre svømmere fra Hovedstadens Svømmeklub med. Herudover også klubbens cheftræner. Vi har samlet løbsoversigt, gode links og et par kommentarer fra cheftræneren.

Hovedstadssvømmere fik indtaget den nye fine svømmehal i Vejle på fornemste vis. Klubbens svømmere leverede således det bedste DM resultat i klubbens historie. Klubben markerer sig nu efter seks års eksistens og udvikling, som en landets bedste seniorklubber. 

 

Klubbens cheftræner har i perioden op til DM haft Elite 1, klubbens førstehold, på højdetræningslejr i de franske Pyrenæer. Et tiltag som viste sit værd under DM også selv om træningen faktisk ikke er planlagt til at toppe under DM, men i december, hvor der svømmes DM for hold og de åbne hollandske mesterskaber.

 

Maria Grandt blev med sine fem medaljer den helt store medaljesluger. Hun vinder tre af guld og to af bronze. Herudover vinder damerne hele tre holdkapmedaljer, en af guld, en af sølv og en af bronze.

 

Cheftræner Olaf Wildeboer siger om stævnet: Jeg er lidt overrasket over, at vi præsterer så godt lige nu. Højdetræningslejren har helt sikkert givet et godt boost, men svømmerne har virkelig haft en positiv attitude under stævnet. Det har bevirket, at selvom vi ikke er formtoppede lige nu, så har vi præsteret på et super godt niveau.

 

Cheftræneren siger videre: Jeg er også meget glad for, at vi har hele seks svømmere involveret i de individuelle medaljer og yderligere tre i holdkapmedaljerne. Det betyder, at størstedelen af holdet er med i medaljekampene.

 

I alt svømmede hovedstadssvømmerne 31 A-finaler og 24 B-finaler, satte 19 nye klubrekorder og ikke mindst svømmede de en masse bedste tider undervejs ved DM-stævnet. Og så sluttede Hovedstadens Svømmeklub som tredjebedste klub i den uofficielle pointkonkurrence.

 

Næste store begivenheder er DM for hold som svømmes 14. – 16. december i Birkerød og i weekenden 22. – 23. december, hvor der svømmes Dutch Open Championships i Tilburg.

Se fotos og stemningsindtryk i fotoalbum på www.facebook.com/hovedstadens