Hovedstadens Svømmeklub er nu Danmarks fjerdebedste svømmeklub

D. 13. oktober 2017.

Kategori: Elitesvømning

I Svømmeligaen, der er landets fornemste svømmerække, sluttede Hovedstadens Svømmeklub i weekenden 7. – 8. oktober på en sikker fjerdeplads ud af de ni deltagende klubber. Det var en flot forbedring af sidste års overraskende femteplads. Hovedstadens Svømmeklub deltager for kun andet år i Svømmeligaen.

Målet for holdet og trænerteamet var at fastholde sidste års placering som nr. fem. Hovedstadens Svømmeklub formåede endnu et år at levere en stærk holdindsats, hvor hele holdet svømmede flot og kæmpede til det sidste. Fjerdepladsen blev først sikret i det fjerde og sidste stævneafsnit søndag aften. Der var hård kamp med både Gladsaxe og Triton Ballerup under hele stævnet. Sammenlagt vinder Aalborg Svømmeklub foran Sigma og med Kvik Kastrup på tredjepladsen.

Klubdirektør Lars Sørensen udtaler: - Det er faktisk lidt bevægende, at vi i klubben for 6. år i træk forbedrer sidste års placering. I 2011 blev HSK tvangsnedrykket og vi måtte i 2012 starte i 4. division. Det har været en lang rejse, hvor vi nu står styrket med et kæmpe potentiale på vej fra klubbens yngre svømmere.

Cheftræner Olaf Wildeboer hæfter sig særligt ved: Det var virkelig en fantastisk holdindsats og stærk moral af holdet, at de sikrer fjerdepladsen i sidste afsnit.

Olaf siger videre: - Det næste skridt op til tredjepladsen bliver rigtig svært. Vi er mange point efter nr. 3. Men vi har fået god energi og moral ud at præstere under pres hele stævnet. Nu skal vi være lidt tålmodige og vente på, at de meget stærke talenter vi har på vej udvikler sig til topsvømmere på seniorniveau.

Næste vigtige opgave for HSK-svømmerne er DM for juniorer og DM for seniorer. Stævnerne svømmes i starten af november. For seniorsvømmerne er der mulighed for kvalifikation til EM på kortbane, som svømmes i København i december i Royal Arena.

 Se flere fotos på Facebook.