Hovedstadens Svømmeklub ansætter ny fuldtidstræner til eliteholdet

D. 23. november 2023.

Kategori: Elitesvømning

Med nyansættelse af en fuldtidsansat elitetrænertrainee styrker Hovedstadens Svømmeklub organiseringen af klubbens elitehold. Eliteholdet er stedet, hvor klubbens bedste junior- og seniorsvømmere til dagligt træner. Eliteholdet har netop vundet DM for hold.

Det bliver svenske Anton Andersson, som fra 2. januar 2024 skal starte i den nyoprettede stilling som elitetrænertrainee. Anton er 26 år og har i flere år arbejdet som talent- og årgangstræner i Malmö Kappsimningsklubb (MKK). Anton er bl.a. uddannet som sportscoach fra Malmø Universitet suppleret med uddannelser inden for styrketræning og ernæring.

Anton kommer til at følge eliteholdets mange ugentlige træningspas og forskellige aktiviteter, som stævner og træningslejre. Således kommer Anton til at styrke og være med til at understøtte den flotte sportslige udvikling, som klubbens konkurrence- og elitesvømmere er inde i.

Eliteholdets trænerteam består af cheftræner Niels-Jørgen Jørgensen, elitetræner Marcus Åradsson, elitetræner Lasse Iversen og pr. 2. januar også elitetrænertrainee Anton Andersson.

Om sin ansættelse i Hovedstadens Svømmeklub siger Anton: - Jeg glæder mig til at skulle arbejde i den bedste klub i Danmark og med nogle af de bedste svømmere i landet. Min ambition er at være et godt supplement til det allerede fantastiske team af trænere og hjælpe dem med at få hver svømmer på holdet til at opfylde deres potentiale. Jeg glæder mig ligeledes til at lære alle i klubben at kende.

Anton karakteriserer sig selv som træner på denne her måde: - Som træner forsøger jeg altid at se hver enkelt, som sin egen, og jeg synes, det er vores job som trænere at gøre ”bassinet” til et optimalt sted for svømmerne at udvikle og præstere i.

Klubbens cheftræner Niels-Jørgen Jørgensen siger om ansættelsen af Anton: - Jeg ser frem til, at Anton starter og kommer til at styrke vores set-up på eliteholdet. Vi har de senere år rykket det sportslige niveau på holdet. Det er vigtigt for mig, at vi tilpasser organisationen løbende, så vi fremover også kan give sparring og udvikling på højt niveau til vores svømmere. Derudover glæder jeg mig meget til, at Anton med sine personlige egenskaber supplerer trænerteamet på eliteholdet.

Klubdirektør Lars Sørensen siger om organisationsændringen: - Vi har haft flere interessante samtaler med mulige trænerkandidater. Valget faldt på Anton, da vi ser et stort trænerpotentiale suppleret med gode menneskelige egenskaber. Jeg er glad for, at vi med denne mulighed får skabt en endnu stærkere organisering rundt om eliteholdet, som kommer svømmere og trænerteam til gode.

Med organisationsændringen kommer klubbens to nuværende deltidseliteassistenter, Morten og Synnøve, pr. 1. februar ikke længere til at være tilknyttet eliteholdet.