Hovedstaden vinder dette års Miniturnering

Skrevet af

Anne-Marie Appelqvist.

D. 23. maj 2017.

Kategori: Elitesvømning

De fjerde og afgørende stævner i denne sæsons Miniturnering blev svømmet i søndags, og Hovedstaden løb suverænt med den samlede sejr i kreds 1 og vandt samtidig en flot 2.plads i den samlede konkurrence i kreds 2.

I søndags var 18 seje børnesvømmere fra klubbens Årgang 2- og Talenthold taget til både Blovstrød og Herfølge for at svømme det sidste og afgørende stævne i denne sæsons Miniturnering.

Miniturneringen er et holdstævne, hvor man over fire stævner i løbet af en hel sæson skal kæmpe om placeringspoint mod andre klubbers hold. Alle de point som et hold vinder ved et stævne bliver til sidst lagt sammen i en samlet konkurrence. Man svømmer forskellige løb til hvert stævne og det er således altid spændende at se hvem man skal svømme mod og hvordan konkurrenterne vil klare det... til dette stævne skulle der blandt andet svømmes 200 Medley og 200 Ryg.

Hovedstaden stillede i år med et hold i kreds 1 og et hold i kreds 2.

I kreds 1 vinder vi, trods en farlig diskvalifikation i den sidste holdkap, med solide 10 point ned til Sigma Swim på 2.pladsen, og yderligere 12 point ned til A6 på 3.pladsen. Holdet i kreds 1 sætter dermed punktum for en perfekt sæson i Miniturneringen, med fire ud af fire sejre. Overraskelsen var derfor heller ikke stor, men lettelsen og glæden, derimod, var enorm, da det blev annonceret at Hovedstaden vandt den samlede sejr og trofæet med 686 point over de to startfællesskaber Sigma Swim (602 point) og A6 (561 point). De andre deltagende klubber var: KVIK Kastrup, Gladsaxe, Hillerød, Lyngby og Triton Ballerup. Et stort tillykke til svømmerne, som virkelig leverede gode holdindsatser gang på gang!

I kreds 2 vinder vi også det fjerde stævne, foran Vallensbæk på 2.pladsen og Greve-Tune-Ishøj på 3.pladsen. Holdet i kreds 2 bestod primært at unge svømmere fra Talentholdet, så at se dem tage kampen op med ældre svømmere var virkelig sejt.
I den samlede stilling bliver det i denne kreds til en samlet 2.plads. Et skidt første stævne tilbage i efteråret med mange diskvalifikationer fik desværre betydning for den samlede stilling, hvor Vallensbæk vinder med 496 point foran vores 465 point. En flot præstation alligevel, som vi selvfølgelig vil prøve på at rette op på i næste sæson. På tredjepladsen kom startfællesskabet GTI, som fik 374 point, og svømmerne kunne derfor tage en flot sølvmedalje med sig hjem til København. De andre deltagende klubber var: Glostrup, Køge, Sigma Swim, Roskilde, Gladsaxe og Næstved.

Vi siger tak for kampen til de andre klubber, og vi glæder os til at konkurrere igen i næste sæson.