Fortsat nedlukning, niveauanbefaling til næste sæson og tilmelding til ny svømmesæson

Skrevet af

Lars Sørensen.

D. 8. maj 2020.

Kategori: Foreningen

Udmeldingerne fra myndighederne torsdag 8. og fredag 9. maj betyder desværre, at vi stadig ikke må undervise i svømmehallerne. Det betyder, at vi sandsynligvis ikke kommer til at genoptage svømmeundervisningen før sommerferien. Informationen er på vej ud til medlemmerne også.

 

Vi er her stadig, selvom vi ikke må undervise og træne jer i vores foretrukne miljø, vandet. Det er ikke nemt at være en svømmeklub uden adgang til svømmebassiner, men vi får det bedste ud af situationen. Det vil vi gerne fortælle jer lidt om, samt fortælle jer mere om, hvordan vi forventer, at tilmeldingen til den nye svømmesæson kommer til at forløbe i juni.

Eksisterende medlemmer forventes at kunne tilmelde fra 15. juni kl. 18.00.

Fortsat nedlukning
Udmeldingerne fra myndighederne torsdag og fredag i denne uge betyder desværre, at vi stadig ikke må undervise i svømmehallerne. Det betyder, at vi sandsynligvis ikke kommer til at genoptage svømmeundervisningen før sommerferien. Det er vi meget kede af. Viser der sig en mulighed for, at vi før sommerferien kan genoptage svømmeundervisningen i en eller anden form, er vi klar til at tilbyde en kort sæsonforlængelse. Bestyrelsen har bevilget de ekstra midler, som det kræver og trænerne er også klar.

Bestyrelsen i klubben har under hele nedlukningen haft besluttet, at vi ville fastholde udbetalingen af lønninger til alle ansatte i Hovedstadens Svømmeklub. Det har vi gjort for at hjælpe vores dygtige og loyale medarbejdere i en svær tid, men også for at holde dem klar til at starte hurtigt op igen.
Det betyder samtidig, at vi, for at kunne opretholde ansættelsen af vores trænere og hjælpetrænere, fastholder jeres kontingent sæsonen ud og dermed ikke refunderer for den undervisning, vi pga. coronavirus ikke har været i stand til at gennemføre.

Alle vores trænere og hjælpetrænere har både brugt tiden på ”skolebænken” og på at udvikle vores undervisningsmateriale, så vi kan levere en endnu bedre undervisning i sæson 2020/2021. Trænerne har bl.a. udviklet vores sæsonplaner, altså indholdet af den daglige undervisning, og aktivitetskataloger, bl.a. med nye lærende lege. Derudover har de deltaget i en lang række faglige webinarer, hvor de har fået fyldt endnu mere svømmeviden på. Er du nysgerrig på at læse mere om vores undervisningsfilosofi, så læs gerne mere her.

AquaCamps
Vi ved, at mange børn ser frem til vores AquaCamps i sommerferien. Vi er 100 % klar med al planlægning og sommerskolerne ligger klar til tilmelding på vores hjemmeside. Det er dog med udmeldingerne torsdag og fredag i denne uge ret usikkert om, vi kan få lov til at afvikle sommerskolerne. Det er årsagen til, at vi endnu ikke har valgt ikke at åbne for tilmeldingerne. Vi har udarbejdet alternativplaner med færre deltagere, flere udendørsplaner og camps helt uden svømning. Vi afventer yderligere afklaring fra sundhedsmyndighederne og kommunerne, før vi melder mere ud om vores planer. Læs mere om vores AquaCamps her

Tilmelding til sæson 2020/2021 – som vi forventer det bliver
Mandag 15. juni kl. 18.00
åbner vi op for tilmelding til sæson 2020/2021. Det gælder kun for eksisterende medlemmer, der har været tilmeldt et svømmehold i svømmesæson 2019/2020.

For opskrevne på venteliste og for nye medlemmer gælder andre tilmeldingsdatoer. De forskellige datoer findes her

Forud for tilmeldingens start sender vi mere specifik information om tilmelding. Er du i tvivl om, hvad du skal gøre, har vi samlet en række spørgsmål og svar på vores hjemmeside

Sæson 2020/2021 løber fra september 2020 til og med maj 2021.

Vi understreger, at det er, hvad vi lige nu forventer omkring tilmeldingen. Myndighedernes krav kan påvirke planen. Vi garanterer samtidig også, at hvis I har betalt og tilmeldt et svømmehold til den nye svømmesæson og undervisningen ikke kan starte op til september, men fx først fra oktober, så refunderer vi for den undervisning, som vi pga. coronavirus og krav fra sundhedsmyndighederne, ikke må gennemføre. 

Niveauanbefalinger – hvilket niveau skal mit barn være på næste sæson?
Forud for tilmelding til en ny sæson plejer vi at give alle medlemmer en anbefaling til et niveau for den kommende sæson. Det gør vi også i år, bare på en anden måde. Coronanedlukningen betyder desværre, at jeres trænere ikke kan give deres personlige vurderinger af hvilket niveau I skal vælge næste sæson. I stedet har vi udarbejdet generelle anbefalinger, som I kan benytte jer af.

Anbefalingerne er baseret på en vurdering og på vores erfaring med, hvordan børnene udvikler sig i løbet af en sæson. Vi har skrevet niveauanbefalingerne på vores hjemmeside.

Der kan naturligvis være store individuelle forskelle og derfor er det vigtigt, at du læser hvilke kriterier vi opstiller for tilmelding til et givent hold. Du finder kriterierne på det hold, som du har udset dig på www.hsk.dk/tilmeld Det er i sidste ende dig, der beslutter hvilket hold, der tilmeldes. 

Vi kommer til at sørge for, at der bliver ekstra plads til, at I kan flytte til et nyt svømmehold, hvis det bliver nødvendigt, når vi til september starter op.

Livredningsøvelser, som du kan lave derhjemme, så du bliver strandklar
Vi er stolte af, at vi i Hovedstadens Svømmeklub udviklede AquaSafe for vores børn i svømmeskolen. AquaSafe er et livredningskoncept, som gør børnene klar til at kunne undgå ulykker i vandet, samt redde sig selv og andre, hvis uheldet skulle være ude. Det plejer vi at bruge tid på ifb. med de sidste undervisningsgange. Det kan vi ikke i år. Dansk Svømmeunion har heldigvis sikret, at I derhjemme kan være med, også uden svømmebassin. Se mere på Dansk Svømmeunions Facebookside