FerieCamp i uge 42

D. 1. januar 0001.

Kategori: Svømning

Over 70 børn deltog i FerieCamp Tingbjerg hos Hovedstadens Svømmeklub

I uge 42 deltog Hovedstadens Svømmeklub i Tingbjerg FerieCamp for børn i alderen 6-14 år. FerieCamp er Københavns Kommunes gratis aktivitetstilbud i skoleferierne for børn i udsatte boligområder. Målet med FerieCampen er at børn og unge i de udsatte byområder introduceres til et aktivt kultur- og fritidsliv, sådan at de bliver aktive medlemmer i en forening eller bliver brugere af lokalområdets andre fritidstilbud.

Som noget nyt gik tre lokale ressourcestærke idrætsfoereninger sammen om at aktivere børnene hele ugen. IF Stadion stod for håndbold, Brønshøj Boldklub stod for fodbold og Hovedstadens Svømmeklub lavede svømmesjov.

I stedet for at børnene skulle vælge imellem idrætstilbuddene, som førhen var i samme tidsrum var det nu muligt at børnene deltog i hele aktivitetsforløbet i løbet af dagen.  

 

HSK stod hver dag for sjove vandaktiviteter så børnene blev udfordret i det våde element, med en masse sjove vandlege. Her blev der blandt andet spillet med bolde i forskellige størrelser, dykket efter ringe samt udført forskellige udfordrende og skøre udspring fra kanten. Sammenlagt deltog over 70 børn i løbet af ugen.   

Udover at børnene har fået en smagsprøve på forskellige idrætsgrene som forhåbentligt munder ud i at de melder sig ind i en af foreningerne, så har vi tilbudt de ældste deltagere en hjælpetræneruddannelse i HSK som giver mulighed for et fritidsjob i en ung alder.