Danske Årgangsmesterskaber på kortbane 2019

Skrevet af

Anne-Marie Appelqvist.

D. 4. februar 2019.

Kategori: Elitesvømning

Weekenden 1-3.februar bød på kortbanesæsonens højdepunkt for årgangssvømmerne - 19 svømmere fra Hovedstaden tog til Odense for at svømme mod resten af landets dygtige årgangssvømmere og der blev svømmet flot og stærkt gennem hele weekenden.

19 svømmere, 4 trænere, 2 holdledere og 3 officials deltog fredag til søndag i 2019's første mesterskab for Årgangssvømmere. DÅM-K bød på mange personlige rekorder, højt humør, flotte oprejsninger og et utal af medaljer. Svømmerne fra Hovedstaden skulle vise hvad de havde øvet sig på det første halvår, og man må sige at de viste flotte takter. Der blev svømmet mange spændende og tætte løb, som viste stor konkurrenceiver og -glæde fra svømmerne. Nedenfor er resultaterne listet.

Svømmerne ender med 116 nye personlige rekorder på 142 starter (82%) og hele 13 af de 19 svømmere svømmer sig i top 8 i deres årgang. I alt vinder de 24 individuelle medaljer, fordelt på 12 guld, 7 sølv og 5 bronze. De syv svømmere, som vinder individuelle medaljer er Coco Li Fuhrmann (2006), Falka Tind (2006), Jasmin Egeskov Andersen (2005), Jet Li Fuhrmann (2004), Kirstine Haunstrup Larsen (2005), Mads Møller (2005) og Malú Christensen (2006). Derudover får Zoe Overby Traberg (2006) og Sebastian Greisen (2004) en håndfuld 4 og 5.pladser, som desværre pladserer dem lige uden for podiet - begge svømmere kommer dog hjem med 100% PR og kan derfor se tilbage på et godt stævne, som vidner om deres flotte udvikling henover vinteren.

Årgangssvømmerne formår yderligere at vinde 4 holdkapmedaljer - 2 af guld og 2 af sølv, som viser deres flotte teamspirit og gruppens solide breddeniveau.
   For pigerne bliver det til guld i 4x200 IM, hvor Coco, Jasmin, Rebecca og Falka suverænt vinder med 4 sekunder til ned til sølvet. Pigerne svømmer sammenlagt den flotte tid 9:56.63. I 4x100 Fri viser pigerne også en stærk holdindsats og kæmper sig fra 4.pladsen op til 2.pladsen og ender med en sølvmedalje i tiden 4:03.87. Holdet bestod her af Coco, Kirstine, Rebecca og Falka, som lukkede i en tid 1 sekund hurtigere end hendes individuelle PR for at sikre medaljen til holdet. Stærk holdindsats af pigerne.
   Drengene viser også stærke takter i et skarpt felt; det bliver til en overraskende sølvmedalje i 4x200 IM, hvor Jet, Tobias, Mads og Sebastian kæmper sig på podiet og får 2.pladsen i tiden 9:13.78 efter de stærke drenge fra KVIK Kastrup på 1.pladsen. Ligeledes svømmer Hovedstadsdrengene et brag af et finaleheat søndag i 4x100 Fri, hvor Sebastian, Tobias, Ettore og Jet svømmer over alt forventning og alle sammen under deres individuelle PR for at ende øverst på podiet med en guldmedalje i tiden 3:43.71. En vanvittig spændende finale, hvor vi ligger på 4.pladsen inden sidste skifte, men hvor Jet i allerflotteste stil viser teamspirit og svømmer et brag af en hjemtur i tiden 51.5 som sikrer guldet med 2,5 sekund ned til sølvet.

DÅM-K byder også på stilartskonkurrencer, hvor de svømmere, som deltager i 3 løb i hver af de forskellige stilarter kæmper om den samlede pris. 8 svømmere formår at tage pokaler med hjem; for 2005'er piger vinder Jasmin Ryg-kategorien, mens Kirstine får en 2.plads i Crawl-kategorien. For 2006'er piger vinder Falka Ryg-kategorien, mens Malú kommer ind på en flot 2.plads i samme stilart. Coco vinder både Fly- og Crawl-kategorierne for samme årgang. Og yderligere formår Jet for tredje år i træk at vinde Crawl-kategorien og kæmpe sig til en 2.plads i Fly-kategorien. Stort tillykke til dem allesammen.

 

Alt i alt var det en god, lang weekend med mange oplevelser på hele følelsespaletten - svømmerne viser stor konkurrencelyst og der bliver leveret rigtig mange gode præstationer og taget mange store ryk. Alle kan gå tilfredse på vinterferie, med masser af inspiration og input til hvad der skal arbejdes videre med i foråret. Stort tillykke til alle - og stor tak til de støttende forældre på tribunen og til super-holdledere Ann og Karina, som fik hele maskineriet til at køre som smurt.

/ Jacob, Marie, Thomas og Anne-Marie

 

Link til resultaterhttp://livetiming.dk/index.php?cid=4201&session=1 

Billeder:

(Hovedstadens DÅM-K-hold med trænere)

(Pigerne med guldmedaljen fra 4x 200 IM - fra venstre: Rebecca, Falka, Coco, Jasmin)

(Drengene med sølvmedaljen fra 4x 200 IM - fra venstre: Mads, Sebastian, Jet, Tobias)

(Pigerne med sølvmedaljer fra 4x 100 Fri - fra venstre: Kirstine, Coco, Fallka, Rebecca)

(Drengene med guldmedaljen fra 4x 100 Fri - fra venstre: Tobias, Jet, Ettore, Sebastian)

(Præmiefoto - 11 svømmere med 28 medaljer og 8 pokaler)

(To styks Hovedstadspiger på øverste podietrin - 200 Ryg)