Celia Puggaard bliver ny fuldtidstræner i Hovedstadens Svømmeklub

Skrevet af

Lars Sørensen.

D. 23. juni 2023.

Kategori: Elitesvømning

Celia Puggaard bliver fra 7. august ny fuldtidstræner for klubbens to nye Talent 2-hold, T2 yngste og T2 ældste.

Celia kommer til at blive ansvarlig for træning af begge klubbens Talent 2 hold. Klubben har med ændringen af holdstrukturen ønsket at styrke sammenhæng og overgang mellem de to hold. Celia kommer dermed til at være til stede ved de fleste af ugens træningspas på begge T2-hold.  

Celia kommer dermed til at lede træningen af gruppen af klubbens børnesvømmere. Et arbejde hun kommer til stå i spidsen for med velkendte T2-trænere, bl.a. med de to nuværende ansvarlige trænere, Maja Nielsen og Cecilie Reesbøll, som fortsætter som assisterende trænere.

Celia er 20 år og har i en årrække været ansvarlig for træning af samme aldersgruppe i Kvik Kastrup. Derudover er Celia selv tidligere elitesvømmer og ivrig fodboldspiller, og har de seneste to år arbejdet som vikar og støttepædagog på en folkeskole i Kastrup, hvor hun har arbejdet med børn i alle aldre og opnået erfaring med undervisning af børn og unge i skoleregi.

Parallelt med de kommende års trænergerning i HSK er der aftalt et særligt toårigt træneruddannelses- og udviklingsforløb med Celia.

Celia kommer i det daglige til få tilstedeværelse på klubbens Talent 1 og indgå i sparringen omkring Talent 3.

Om sin ansættelse i Hovedstadens Svømmeklub siger Celia: - Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af Hovedstadens Svømmeklub. Hovedstadens Svømmeklub ser jeg som en klub med rigtig mange muligheder for udvikling af svømmetalenter. Det glæder jeg mig rigtig meget til at blive en del af.  

Celia karakteriserer sig selv som træner på denne her måde: - Jeg er en udadvendt person, som er god til at møde svømmerne i øjenhøjde. Jeg glæder mig til samarbejdet med svømmerne, deres forældre og de andre trænere om at give den enkelte svømmer mulighed for at opnå deres målsætninger på en måde, som er tilpasset den enkelte svømmer, men som også sikrer, at vi som hold får skabt et godt træningsmiljø og nogle gode rammer og et godt socialt sammenhold, hvilket er en vigtig del af udviklingen for svømmerne.

Klubbens cheftræner Niels-Jørgen Jørgensen siger om ansættelsen af Celia: - Jeg ser frem til at Celia bliver en del af vores trænerteam. Med en fuldtidstræner på T2 vil vi styrke sammenhængskraften mellem T2-yngre og T2-ældre træningsgrupperne, og brobygning fra T2 til T1 årgangsholdet og T3 holdene lige under T2. Jeg er sikker på, at vi med ansættelsen af Celia kan forsætte den styrkelse af klubbens talentudvikling, som vi er rigtig godt i gang med.