Aquasafe 2024

Skrevet af

Lars.

D. 1. januar 0001.

Kategori: Svømning

AquaSafe er godt igang i svømmehallerne

Hvert år afholder vi i undervisningen et to ugers forløb som vi kalder AquaSafe, her er fokus sikkerhed på stranden og i svømmehallen. Vi gennemgår vi de 5 baderåd og laver forskellige øvelser og lege som relaterer sig til sikkerhed. AquaSafe er et forløb som en stor del af svømmeskolen skal igennem, og som derfor er delt op i 4 forskellige niveauer, sådan at det kan bruges som læring helt fra vores forældrebarnhold Søanemone til vores øvede teenagehold. 

Udviklingen af AquaSafe blev støttet af TrygFonden Kystlivredning. Dansk Svømmeunion har sidenhen købt materialet for et beskedent beløb så det kan komme alle svømmeklubber i Danmark til gavn. Se mere her.

 

AquaSafe forløbet foregår over 2 uger, dog er det forskudt på grund af Anden Påskedag, der er derfor AquaSafe følgende uger for:

Tirsdag-søndagshold i uge 14 og 15 (fra tirsdag den 2.april til og med søndag den 14.april).

Mandags hold i uge 15 og 16 (mandag den 8. april og mandag den 15. april).

I den anden uge af forløbet har svømmerne mulighed for at medbringe en t-shirt, og får muligheden for at prøve at bevæge sig rundt med en t-shirt på. Formålet er at lære at slappe af i vaned tøj på, hvis man skulle være så uheldig at falde i vandet ved en pool, i havnen eller lignende. Det vil altså sige uge 15 for dem der svømmer på et tirsdag-søndagshold, og uge 16 for svømmere på et mandagshold.

Det er vigtigt, at t-shirten er lavet af kunststof, da bomulds t-shirts ødelægger svømmehallens kloranlæg.