Guld til Hovedstaden ved Årgangscuppen

Skrevet af

Merete Reinholdt.

D. 11. februar 2018.

Kategori: Elitesvømning

Hovedstadens årgangssvømmere vandt for tredje år i træk det uofficielle danmarksmesterskab for årgangshold, Årgangscuppen.

”Nu kommer vi og vinder, jeres sejrsdrøm forsvinder…”, kampråbet fra Hovedstadens Svømmeklub, blev transformeret om til datid og rungede gennem Birkerød Svømmehal, da HSKs årgangssvømmere i weekenden havde taget sejren hjem som Danmarks bedste årgangshold, endnu en gang.

”Nu kommer vi og vinder…” blev til ”Nu kom vi og vandt, jeres sejrsdrøm forsvandt…” Og både svømmere og trænere har skam noget at have sejrsglæden i, for ikke nok med at HSK tog pokalen hjem for tredje år i træk, så øgede klubbens seje svømmere også deres forspring ned til nr. 2 (igen Sigma).

 

 

Den sejrsikre stil blev allerede lagt an ved den traditionsrige indmarch, hvor de deltagende klubber igen mødte op i hver deres underholdende kostumer. Hovedstadens svømmere ghostbustede sig i år ind i hallen iklædt hvide malerkedeldragter og blå kasketter og til tonerne fra filmen Ghostbusters kendingsmelodi – og ikke mindst med vovede ghostbuster-lignende mærkater på dragterne, så det klart blev markeret, at HSK-svømmerne havde i sinde at ’buste’ samtlige andre deltagende klubber. Og det gjorde de så!

 

 

Det samlede antal FINA-point, der blev svømmet hjem af Hovedstadens årgangssvømmere, blev på hele 47.658 – det var 3918 flere point end Sigma nåede op på og 5556 flere end VAT Cph, der blev nummer tre. Dette resultat skal ses i relation til sidste års sejr, hvor Hovedstaden ’kun’ var 3434 point foran Sigma, der også dengang kom på andenpladsen. Så selv om også Sigmas svømmere svømmede bedre end de gjorde sidste år, så svømmede HSKs svømmere endnu bedre, end både de andre og dem selv året før, faktisk blev Hovedstadens samlede resultat hele 2836 point bedre end i 2017.

”Det er godt arbejde af hele gruppen at de forbedrer pointene fra sidste år. Der var en virkelig god stemning i hallen, og det var virkelig flot kæmpet til det sidste,” lyder det fra en meget tilfreds Anne-Marie Appelqvist, talentudvikler.

 

 

HSKs svømmere kom og vandt, de andres sejrsglæde forsvandt…