Nicolai Degn Andersen bliver ny talentudvikler i Hovedstadens Svømmeklub

Skrevet af

Lars Sørensen.

D. 27. juni 2022.

Kategori: Elitesvømning

Fra 1. august kommer 31-årige Nicolai Degn til at stå på bassinkanten som ny talentudvikler på Talent 1. Stillingen er blevet ledig efter, at den nuværende talentudvikler, Marie Simanis, har valgt at forlade klubben. 

Nicolai Degn har tidligere haft trænerjobs i GTI Swim og H2Odense. Senest har Nicolai arbejdet som 2. holdstræner i GTI Swim. Udover at have arbejdet som fuldtidstræner i GTI Swim, er Nicolai også uddannet cand. scient. i idræt og sundhed.

Nicolai skal som talentudvikler være ansvarlig for svømmere og trænerteam på Talent 1, derudover skal Nicolai også være overordnet ansvarlig for Talent 2 og have fast træning på de to Talent 2 hold. I det daglige vil Talent 2 fremover blive ledt af en ansvarlig træner for pigeholdet og en ansvarlig træner for drengeholdet.

Nicolai beskriver sig selv som træner sådan her: - Det mit ansvar at skabe et miljø, hvor alle svømmere føler sig accepteret og har mulighed for udvikling. Jeg tror på, at alle kan bruge hinanden til noget - også udenfor sporten. Min træningsfilosofi lægger vægt på at skabe de nødvendige rammer for udvikling og få svømmerne til at ville rammerne.

Nicolai siger selv om sin ansættelse i Hovedstadens Svømmeklub: - Jeg er utroligt glad for den mulighed, jeg har fået i HSK og ser frem til et stærkt samarbejde - med både svømmere og trænere. Jeg har altid haft den største respekt for HSK, som organisation og som klub. Jeg glæder mig til at være med til at udvikle klubben yderligere.

Cheftræner Niels-Jørgen Jørgensen siger om ansættelsen af Nicolai: - Med ansættelsen af Nicolai har vi fået en erfaren og veluddannet træner, der vil kunne styrke vores årgangshold og bygge bro til vores talentudvikling. Jeg glæder mig til et tæt samarbejde med Nicolai og jeg er sikker på, at han sammen med det øvrige trænerteam, vil kunne forstærke den indsats, vi lige nu er i gang med omkring vores talentudvikling.

Klubdirektør Lars Sørensen siger videre: - Jeg er virkelig glad for, at Nicolai har valgt at tage jobbet som talentudvikler. Vi har i den rolle, som Nicolai skal varetage, styrket talentudviklerfunktionen. Det betyder, at Nicolai meget konkret også skal være til stede i hverdagen på Talent 2, som udover Nicolai, får to ansvarlige trænere. Det kommer til at styrke vores talentudvikling og skabe bedre sammenhæng for svømmerne. Det vigtige talentudviklerjob for HSK er Nicolai den helt rette til at løfte.