Nyt i svømmesæson 2017/2018

På denne side har vi samlet et overblik over nogle af de vigtigste nyheder i sæsonen 2017/2018. Vi er glade for at kunne præsentere en del nyheder:

  • Svømmehold i Flintholm svømmehal
  • Svømmehold i Institut for Idræt
  • Aldersdifferentierede begynderhold for børn (pingvin)
  • Nyt niveau: Svømmeteknik 3 (Marlin)
  • Udspringsundervisning to gange pr. uge
  • Babysvømning hhv. tre og fire måneder
  • Ny holdtype: Svømmehold med bold
  • Nyt niveau: Teenage let øvet
  • Voksen crawl hold i ni måneder
  • Nyt niveau: Tri let øvet

Svømmehold i Flintholm svømmehal

Med åbningen af Flintholm Svømmehal tilbydes der svømmeundervisning i tre svømmehaller i Frederiksberg kommune. Svømmeskolen har undervisning i morskabsbassinet alle hverdage fra kl.16.00 og i 25 meter bassinet fra kl.19.30 i hverdage. Der tilbydes alt lige fra forældre/barn hold over tweens- og teenagehold til tri-hold.

Svømmehold i Institut for Idræt

Københavns kommune har ikke tildelt os de samme tider i Institut for Idræt i sæsonen 2017/2018, som vi hidtil har haft. Derfor tilbydes der desværre ikke det samme antal hold i denne svømmehal, som tidligere. Søndag bliver den dag, hvor der tilbydes flest børnehold. 

Aldersdifferentierede begynderhold for børn

I løbet af sæsonen har vi dykket ned i vores medlemsdata og har kunnet konstatere, at aldersspredningen på vores begynderhold for børn (pingvin) har været forholdsvis stor. Gennemsnitsalderen for børn på et begynderhold var ved sæsonstart 2016/2017 6,6 år. Ud af de mere end 1100 begyndere var 1/3 over 7 år, mens 2/3 var under 7 år. Hidtil har begynderholdene både skulle rumme 5-årige og 8-årige. Ved at aldersdifferentiere begynderholdene for børn mellem 5-6 år og begynderhold for børn mellem 7-8 år, tror vi, at vi får mere homogene hold, som kommer både medlemmer, trænere og hjælpetrænere til gode.

Svømmeteknik 3 (Marlin)

Vi oplever en stigende efterspørgsel på et niveau efter svømmeteknik 2 (Haj). Derfor opretter vi svømmeteknik 3 (Marlin), for unge over 12 år. Holdet svømmer 45 min pr. uge. Inden hver svømmeundervisning vil der være 15 min træning på land. Holdet fokuserer på at finpudse svømmeteknikken i alle fire stilarter og give de unge endnu større svømmeglæde. Denne holdtype udbydes kun i Flintholm Svømmehal. Find dit hold i svømmeholdsvælgeren.

Udspringsundervisning 2 gange pr. uge

Udspringstrænere har ydet så stor en indsats med udspringerne, at vi nu vurderer, at der er behov for at øge træningsmængde på nogle hold, så det bliver muligt at springe to gange pr. uge. Derudover opretter vi også flere hold, så endnu flere kan gå til udspring.

Babysvømning hhv. tre og fire måneder

I sæsonen 2017/2018 tilbydes babyhold á hhv. 3 og 4 måneders varighed, fra september til december, fra januar til marts og fra april til juni.

Svømmehold med bold

I samarbejde med vandpoloafdelingen oprettes en helt ny holdtype. Holdet er for børn og unge mellem 8-12 år, der kan svømme stilarterne crawl og bryst og som synes, at det er sjovt at spille bold i svømmehallen. På dette hold bruges der bolde i forbindelse med hver undervisning.

Teenage let øvet

Med en øget tilgang af teenage medlemmer oplever vi et behov for, at oprette et let øvet niveau. Teenageholdene er typisk for unge der er startet lidt sent med struktureret svømmeundervisning og som ønsker at lære teknikken fra bunden.

Voksen crawl hold i ni måneder

Vi har fået forespørgsler på voksen crawl hold, der undervises en hel sæson frem for hhv. tre og fire måneder, som vi tidligere har udbudt. Derfor opretter vi syv helårs hold bl.a. hver onsdag i Emdrup og torsdag i Øbro. Du finder holdene her. Vi vil stadig tilbyde mange hold som undervises i kortere forløb.

Tri let øvet

Et stigende antal tri-svømmere i klubben gør, at vi i sæsonen 2017/2018 opretter et tri let øvet hold, sådan at vi kan niveaudifferentiere endnu mere i vores undervisning. Du finder holdet her.

Læs mere om børnesvømning, tweens- og teenagesvømning, udspring, vandpolo, synkro og voksensvømning.

For at tilmelde hold - benyt dette link.